Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

Huistra grijpt in: Luciano, Kieftenbeld en Enevoldsen gepasseerd

Pieter Huistra heeft consequenties getrokken na de desastreuze wedstrijd van donderdag tegen ADO Den Haag. Hij heeft het elftal dat morgen aan de aftrap zal staan op maar liefst vier plekken gewijzigd. Meest opvallend hierbij is het passeren van keeper Luciano, die de plek onder de lat moet overlaten aan Brian van Loo. Tim Matavz is voldoende hersteld om vanaf het begin mee te kunnen doen, waardoor Petter Andersson een linie zakt en Thomas Enevoldsen op de bank belandt. De van een schorsing terugkerende Tim Sparv neemt zijn vertrouwde plek als controlerende middenvelder van Femi over terwijl Virgil van Dijk zijn eerste basisplaats in het eerste elftal van FC Groningen krijgt: hij lost Maikel Kieftenbeld als rechtsback af.


Onderaan dit artikel staat nu een mooie fotoreportage van de training van zaterdagochtend!

 

De opstelling tegen ADO Den Haag ziet er dan ook als volgt uit:

 

Matavz

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Hiariej

Stenman - Granqvist - Ivens - Van Dijk

Van Loo

 

De afwezigen vanmorgen waren, zoals de laatste tijd wel vaker, Pedersen, Garcia, Holla en Van de Laak. Voor de rest waren alle spelers van het eerste elftal aanwezig, zoals gebruikelijk aangevuld met Norair Mamedov en Virgil van Dijk. Onder toeziend oog van Veldmate, Lukkien en later ook Hans Nijland werd een korte, maar pittige training afgewerkt. Het viel op dat de gezichten strak stonden, iedereen was heel geconcentreerd bezig. Na warming-up en rondo werd overgegaan op een kort partijspel van 10 tegen 10, waarbij Jonas Ivens ingedeeld werd bij de tegenstander. De basis had een duidelijk overwicht, waarbij Petter Andersson herhaaldelijk zijn klasse liet zien met splijtende passes. Hij is absoluut meer een nummer 10 dan een diepe spits, en we kijken ernaar uit om hem morgen weer eens als nummer 10 in actie te zien! Afsluitend onderdeel van de training was het oefenen op standaard situaties. Alle basisspelers met lengte moesten proberen om corners en vrije trappen achter Brian van Loo te werken. Dit lukte vooral Virgil van Dijk alleraardigst, hij is niet alleen een sterke kopper, maar heeft ook een uitstekend schot in de benen.

Volgens Ruud Hesp is het strijdplan voor morgen om in beide helften elk twee keer te scoren. Als Brian van Loo het doel aan de andere kant schoon kan houden, zou in dat geval alsnog een feestje op de Grote Markt gevierd kunnen worden. Het lijkt onmogelijk, maar aan de andere kant blijft het ook voetbal. Laten we op iets soortgelijks hopen als het Wunder von der Weser, toen Werder Bremen in seizoen 1987/88 de UEFA-Cup heenwedstrijd tegen Spartak Moskou met 4-1 had verloren. Uiteindelijk won Werder thuis met 6-2 na verlenging. Morgen rond 14.15 uur weten we meer, niets is onmogelijk. Kom je club morgen steunen, als het toch nog spannend wordt, kan de twaalfde man morgen de doorslag geven!

 

Fotoreportage van Eric Smit van de training:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0048 (Small)
tn_DSC_0050 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0064 (Small)
tn_DSC_0070 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0074 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0079 (Small)
tn_DSC_0080 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0084 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0086 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0113 (Small)
01/25 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.