Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Training donderdag 30 juni 2011: Johan Kappelhof draait warm als rechtsback

Na een trainingsvrije dag gingen de spelers van FC Groningen vanmorgen weer fanatiek verder met datgene waar ze de hele week al mee bezig zijn: scherp en gevarieerd trainen. De ochtendtraining duurde bijna twee uur en was prachtig om naar te kijken. De contouren van het nieuwe FC Groningen worden steeds duidelijker. De achterhoede lijkt gevormd te gaan worden door Johansson - Kwakman - Ivens - Kappelhof. Emil Johansson trainde vandaag overigens apart. Hij herstelt van een liesblessure die hij eerder bij het Noorse Molde opliep en nam vandaag uit voorzorg even wat gas terug, nadat hij op maandag en dinsdag wel voluit kon gaan. Johan Kappelhof manifesteert zich steeds meer als rechtsback. Hij is snel en atletisch en komt graag mee op. Hij kan tevens prima een tegenstander passeren. Wij zien het in hem helemaal zitten. Aandachtig toeschouwer tijdens de training vandaag: Andreas Granqvist, even op bezoek in Groningen. Lees tenslotte onderaan een verhandeling over Dusan Tadic.

 

 

Andreas Granqvist bekijkt de training van zijn oud-ploeggenoten;

er zijn weinig blessures dus verzorger Henk Hagenauw heeft rust

 

Inmiddels toegevoegd: fotoreportages ochtend- en middagtraining 30 juni 2011 van Eric Smit

 

Bij aankomst op het zonnige sportpark van de VV Haren zagen we meteen een oude bekende, die een maand geleden nog het shirt van FC Groningen droeg: Andreas Granqvist was even op bezoek. We feliciteerden hem met z’n nieuwe Italiaanse werkgever, bedankten hem voor alles wat hij voor de FC heeft betekend, en vroegen hem of hij nog afscheid neemt van het Groningse publiek. Dit weet hij echter nog niet, en zal ook afhangen van de competitieprogramma’s van zowel FC Groningen als Genoa.

 

Emil Johansson werd door sportfysiotherapeut behandeld, net als Luis Pedro (werkelijk een boom van een verdediger), terwijl fysiotherapeut Wouter van den Berg zich over Koen van de Laak en Nicklas Pedersen ontfermde. De Zweed Johansson heeft geen terugslag van de training van eerder deze week, maar de medische staf wil met hem geen risico nemen en hield hem afzijdig van de zeer intensieve ochtendtraining.

 

Er werden weer diverse trainingsonderdelen gehouden. Er waren verschillende groepjes geformeerd, waarbij Pieter Huistra af en toe meedeed en de spelers snel liet inspelen en draaien. Hij toonde zich van zijn positieve kant en deed niet moeilijk over schoonheidsfoutjes die af en toe werden gemaakt: "Kan gebeuren, ‘t is nog maar het begin van het seizoen!" Huistra lijkt veel opgestoken te hebben van eerder gevolgde managementstrainingen, of is het van nature een coach die het positieve in zijn discipelen benadrukt?

 

De spelers waren fel vandaag. Dit uitte zich in het met graagte uitvoeren van tackles. Die van Maikel Kieftenbeld was nog fair, maar een soortgelijke actie van Luis Pedro zou in een reguliere competitiewedstrijd een (diep)gele kaart hebben opgeleverd. Echter, beter zo dan dat de heren over zich heen laten lopen!

 

Tijdens een sprintsessie bracht Pieter Huistra zijn spelers onder de aandacht dat ze "technisch" moesten sprinten, die kost nl. bijna geen kracht. Weer wat geleerd. Duidelijk is dat FC Groningen komend seizoen weer veel snelheid en pressie aan de dag wil leggen. Was het alvast maar 6 augustus, wanneer we de eerste dreun in Kerkrade zullen uitdelen!

 

Er werd een interessante partij van 10 tegen 10 gehouden. De opstellingen waren als volgt:

 

Ploeg 1:

 

Keurntjes - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Bakker (Luis Pedro) - Kwakman - Ivens - Batbay

Van Loo (Fij)

 

Ploeg 2:

 

Tadic - Suk - Bos

Femi - Hiariej

Burnet - Broerse - Van Dijk - Kappelhof

Luciano (Nienhuis)

 

(tussen haakjes de mutaties in de ploeg in het tweede gedeelte van de partij)

 

Johan Kappelhof speelde gedreven als rechtsback. Hij is snel en komt makkelijk een mannetje voorbij. Hij beweegt zich ook erg makkelijk. Wat ons betreft een prima (gratis) "aankoop"!

 

Kees Kwakman viel met name op vanwege zijn gouden schoeisel, en hij zal nog moeten wennen aan zijn positie. Hij speelde voor een centrale verdediger nl. erg offensief. Tijdens de training kan dat nog wel, maar straks in een competitiewedstrijd lijkt dit ietwat onverantwoord. Maar er is nog veel tijd om dit er allemaal in te slijpen.

 

Tijdens de partij, die in twee gedeeltes werd gehouden met tussendoor een interessante loopoefening waarbij verschillende groepjes kruislings over het veld joegen, werd één maal gescoord. Petter Andersson bediende met een prachtige pass Tim Keurntjes, die Luciano vervolgens het nakijken gaf.

 

Het blijft opvallend hoe fit de spelers na één week training al zijn. Er werden mooie aanvallen opgezet en de spelers lijken al veel verder te zijn dan drie trainingsdagen, en dat terwijl drie in principe basisspelers (Tim Matavz, Tim Sparv en Thomas Enevoldsen) volgende week pas aansluiten en Matías Jones pas nóg veel later. Het zal voor Matavz, Sparv en Enevoldsen overigens een hele toer worden om de deze week bij de overige spelers fanatiek bijgebrachte conditie in te lopen...

 

Punt van zorg is wel Dusan Tadic. Eén van de vandaag aanwezige scouts is bang dat er vóór 1 september a.s., de dag dat de transfer window is gesloten, een bod van pakweg € 7-8 miljoen op de Serviër wordt uitgebracht, een bedrag dat de FC niet zou kunnen weigeren. De lijstjes met vervangers liggen klaar, maar hij sprak de hoop uit dat ALS er op Tadic geboden gaat worden, dat dit volgende week gebeurt, en niet diep in augustus. Hij is tevreden met de aankopen die FC Groningen onlangs heeft verricht. Hij vind dat er heel goed is ingekocht en dat dit het maximaal haalbare was, gezien de omstandigheden (het geld voor Andreas Granqvist, 2 miljoen, kon niet in z’n geheel worden aangewend vanwege afdrachten en vanwege het feit dat de FC afgelopen seizoen ook wat tegenvallers heeft gehad (wij denken dat hij o.a. doelt op het met enkele tonnen verlaagde TV-geld van Eredivisie Live)).

 

(Aanvulling: hij heeft een stuk minder angst aangaande een eventueel vertrek van Tim Matavz.)

 

Fotoreportage van de ochtendtraining van 30 juni 2011 van Eric Smit:

(met hierop een steevast vooraan sleurende Hyun Jun Suk, een conditioneel wonder)

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0013 (Small)
tn_DSC_0015 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0055 (Small)
tn_DSC_0057 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0069 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0076 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
01/24 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de middagtraining van 30 juni 2011 van Eric Smit:

 

tn_DSC_0087 (Small)
tn_DSC_0089 (Small)
tn_DSC_0090 (Small)
tn_DSC_0093 (Small)
tn_DSC_0113 (Small)
tn_DSC_0115 (Small)
tn_DSC_0123 (Small)
tn_DSC_0124 (Small)
tn_DSC_0131 (Small)
tn_DSC_0138 (Small)
tn_DSC_0146 (Small)
tn_DSC_0154 (Small)
tn_DSC_0156 (Small)
tn_DSC_0161 (Small)
tn_DSC_0164 (Small)
tn_DSC_0165 (Small)
tn_DSC_0170 (Small)
tn_DSC_0171 (Small)
tn_DSC_0178 (Small)
tn_DSC_0189 (Small)
tn_DSC_0190 (Small)
tn_DSC_0199 (Small)
tn_DSC_0200 (Small)
tn_DSC_0204 (Small)
tn_DSC_0214 (Small)
tn_DSC_0216 (Small)
01/26 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.