Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

454 gasten online

Training donderdag 7 juli 2011 (ochtend): Virgil van Dijk vervangt Jonas Ivens met verve

Vanmorgen waren we weer present in Haren om de ochtendtraining met een kritische blik te volgen. Zaterdag wacht in Winsum de volgende oefenwedstrijd (Beerschot AC is op de velden van Viboa de tegenstander), en we willen graag zien hoe Pieter Huistra ten strijde wil trekken. Opvallend was het grote aantal afwezigen. Henk Bos, Joost Broerse (nog altijd vrijwillig meetrainend, edoch geblesseerd), Jonas Ivens, Emil Johansson, Tim Keurntjes, Koen van de Laak en Nicklas Pedersen waren absent en trainden in het krachthonk. In de afsluitende partij werd Virgil van Dijk naast Kees Kwakman in het hart van de verdediging geposteerd en dit optreden smaakt naar meer. De jonge Van Dijk coachte en schreeuwde erop los en was zelfs niet te beroerd om de veel ervarener Kwakman aanwijzigingen te geven. Let wel: Virgil heeft er pas vijf competitiewedstrijden in het eerste opzitten, waarvan vier invalbeurten. Wat is het plafond van deze kanjer, die morgen pas 20 jaar wordt? Ook normaal in Haren aanwezig, en niet in Denemarken: Femi.

 

Inmiddels toegevoegd: fotoreportages van Jannes Veenstra van zowel de ochtend-als de middagtraining van donderdag 7 juli 2011! Te zien is dat de vijf van de zes spelers die de ochtendtraining lieten schieten 's middags wel hebben meegedaan. Jonas Ivens kwam pas tegen het einde aanzetten en zal in de sportschool hebben getraind.

 

Tenslotte toegevoegd: trainingsverslag van Wouter Pauwels van de middagtraining.

 

Verslag van de ochtendtraining van donderdag 7 juli 2011 van Martin:

 

Inmiddels traditiegetrouw bemoeide Ruud Hesp zich vandaag wederom met zijn vier discipelen, te weten Luciano, Brian van Loo, Leonard Nienhuis en Renze Fij. In de afsluitende partij van 11 tegen 11 kwam Pieter Huistra echter een mannetje tekort en zo kon het gebeuren dat we Nienuis als linker flankspeler zagen acteren. En ook al ziet Hesp in keeper Nienhuis een multifunctioneel talent, een type Tadic zal het nooit worden.

 

De veldspelers, 19 in getal, waren verdeeld in twee groepen. De samenstelling was als volgt:

 

Groep 1 (coach: Pieter Huistra):

Femi, Andersson, Kieftenbeld, Hiariej, Kappelhof, Enevoldsen, Tadic, Sparv, Kwakman, Holla

 

Groep 2 (coach: Erwin van de Looi):

Matavz, Suk, Luis Pedro, Burnet, Van Dijk, Batbay, Bacuna, Ben Moussa, Bakker

 

Pieter Huistra was dan weer bij de ene, dan weer bij de andere groep aanwezig. Hem ontgaat niets!

 

Beide groepen trainden pittig (zoals eigenlijk elke training, maar ja - dit betekent helaas noodzakelijkerwijs niet dat deze gedrevenheid naar elke oefenwedstrijd wordt meegetransporteerd). In roulerende tweetallen werd snel op elkaar ingespeeld en gekaatst, vervolgens werd er wederom snel vooruit en achteruit gelopen en de spelers waren continu in beweging. De gezichten stonden strak, het tempo lag zó hoog dat er voor dolletjes geen tijd was.

 

Na een drinkpauze werden er twee teams van 11 spelers geformeerd die een partij tegen elkaar gingen spelen. Pieter Huistra nam vooraf echter uitvoerig de tijd om allerlei tactische bespiegelingen aan zijn manschappen toe te vertrouwen. Duidelijk was dat er op balbezit gejaagd moest worden en als de bal eenmaal veroverd was, dan diende de aanval snel uitgespeeld te worden.

 

Echter, de partij werd herhaaldelijk stilgelegd. Huistra hamerde nl. ook op het effect van de counter. Bij de tegenpartij speelde Suk, en Huistra legde aan de Zuid-Koreaan uit dat hij met snelheid de opbouw van Kwakman en Van Dijk moest zien te ontregelen.

 

Kortom, het was niet zomaar een partij, maar eentje die vaak stillag voor tactische aanwijzingen.

 

Beide ploegen speelden als volgt:

 

Geen hesjes:

 

Matavz

Tadic  - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Oranje hesjes:

 

Suk

Nienhuis (!) - Ben Moussa - Enevoldsen

Sparv - Hiariej

Batbay - Bakker - Femi - Luis Pedro

Van Loo

 

Enkele opvallende zaken:

  • Virgil van Dijk speelde prima als centrale verdediger. Hij stond rechts naast Kees Kwakman en liet zich verbaal prima gelden. Hij wilde de poppetjes neerzetten alsof hij al jaren op die positie in het eerste speelt. Leuk om te zien!
  • Femi speelde als centrale verdediger, dit was voor ons een nieuw fenomeen. Het moet nog even wennen...
  • Inderdaad, keeper Leonard Nienhuis speelde als linker buitenspeler. Geen succes :-)
  • Hilal Ben Moussa 'op tien' vonden we een interessante. Hij zal nog wel eens over het begrip 'doordekken' nadenken. Jongen met potentie, erg leergierig!
  • Hyun Jun Suk: wordt behoorlijk gedrild door Huistra. Moet groeien in zijn nieuwe rol. Aanwinst voorin!
  • Lorenzo Burnet: speelt nu steeds linksachter en vormt een koppel met Tadic, noodgedwongen omdat Johansson nog altijd herstelt van een liesblessure. Burnet is echter een snel spelertje die voor de Zweed weinig onder hoeft te doen. Het zal echter een hele toer worden om het gouden koppel Stenman/Tadic te doen vergeten.
  • Algemeen: partijtjes worden niet zelden gespeeld zonder dat er ook maar één doelpunt valt. Deels ligt dit aan het feit dat de twee ploegen vaak zó worden samengesteld dat ze weinig voor elkaar onderdoen en bovendien goed verdedigen, aan de andere kant ligt dit mogelijk aan het scorend vermogen dat nog voor verbetering vatbaar is. Tegen RWE Eemsmond werd 13x gescoord, maar tegen het sterkere Helmond Sport slechts één maal. Dit geeft te denken. We zijn benieuwd hoe zich dit verder in de voorbereiding ontwikkelt. Wie de selectie bekijkt ziet natuurlijk wel dat het scorend vermogen er op papier van af spat, maar nu de praktijk nog.
  • We zien vaak het controleursduo Sparv - Hiariej samenspelen. Het heeft er alle schijn van dat Huistra op dit moment  beoogt om met deze heren DM's de competitie in te gaan. En omdat Femi op diverse posities wordt opgesteld (dan weer 'op tien', nu weer als centrale verdediger) behalve als DM, lijkt de Nigeriaan ook Holla en Kieftenbeld vóór zich te moeten dulden. Wederom een bewijs van onze stelling dat het zowel voor de FC als voor Femi zelf beter zou zijn dat hij bv. bij Brøndby aan de slag zou kunnen gaan. Hij is toe aan een nieuwe omgeving.

Wij laten het hier bij, maar niet zonder de aankondiging dat de trainingsfoto's van Jannes Veenstra (zondag tijdens de Open Dag op het veld aanwezig om mooie plaatjes te maken!) later vandaag aan dit stuk worden toevertrouwd!

 

Verslag van de middagtraining van donderdag 7 juli 2011 van Wouter Pauwels:

 

"Een grote groep van 28 spelers was te bewonderen vanmiddag op het sportpark in Haren. Jonas Ivens was helemaal niet te zien en Leandro Bacuna volgde de training vanuit de dug out.


De training werd zoals bijna iedere middag begonnen o.l.v. Jan Arend Vredeveld en dat betekent dus veel fysieke training met veel gymnastiek- en loopoefeningen. Aan het einde daarvan moesten de mannen nog enkele malen voluit sprinten waarbij Luciano en Femi zoals bijna altijd hun onderlinge wedstrijd hadden en waarbij vooral Luciano vaak de snelste was.


Daarna gingen de vier keepers naar Ruud Hesp en werden door de keeperstrainer onder handen genomen, Koen van de Laak ging trainen o.l.v. Peter Eppinga en Virgil van Dijk, Tim Keurntjes en Johan Kappelhof gingen ook apart van de rest trainen.


De rest mocht een rondo spelen en direct daarna werd er een groot partijspel gespeeld van 11 tegen 11. De groepen werden als volgt ingedeeld:

 

Groep 1:

Van Loo (2e helft Luciano), Luis Pedro, Broerse, Bakker, Burnet, Bos, Sparv, Hiariej, Pedersen, Suk, Enevoldsen

 

Groep 2:

Nienhuis (2e helft Fij), Batbay, Femi, Kwakman, Johansson, Ben Moussa, Tadic, Holla, Matavz, Kieftenbeld, Andersson

 

Er werd best wel fel gespeeld en we zagen diverse kansen maar er werd maar 1x gescoord en wel door Tim Matavz die Brian van Loo met een schitterende lob verschalkte. Pieter Huistra liep er tussen in en coachte dat het een lieve lust was.

 

Een drinkpauze volgde en de laatste 20 minuten werd er op doel afgewerkt. Vijf pionnen stonden in een rij vanaf de achterlijn naar de middenlijn en bij iedere pion stond een speler. De speler vanaf de achterlijn moest de speler vóór hem strak aanspelen en in een rustig tempo doorlopen naar de volgende pion en die moest de daarop volgende speler aanspelen en zo steeds door tot de bal bij de speler aankwam die op de middenlijn stond en die moest de bal meenemen en Erwin van der Looi aanspelen die op ca. 20 meter van het doel stond. Die kaatste de bal naar de speler die hem aanspeelde en die speler moest de bal afwerken op het doel dat om de beurt door alle keepers werd verdedigd. De een na de andere bal vloog in de hoek of in de kruising maar ook de keepers pakten vele schitterende ballen. Uiteraard vlogen ook enkele ballen ver over zodat voor de schooljongens de taak was weggelegd de ballen uit de bossen te halen.

 

Daarna moest de hele groep nog even op de foto met een gehandicapte jongen die erg trots was dat hij met de gehele selectie op de foto mocht en tenslotte zagen we ook dat Jonas Ivens zich weer bij de groep had gevoegd. Jonas zal waarschijnlijk wel in de sportschool hebben getraind vanmiddag."

 

Fotoreportage van Jannes Veenstra van de ochtendtraining van donderdag 7 juli 2011:

 

Picture 005 (Small)
Picture 010 (Small)
Picture 015 (Small)
Picture 020 (Small)
Picture 021 (Small)
Picture 022 (Small)
Picture 029 (Small)
Picture 030 (Small)
Picture 035 (Small)
Picture 037 (Small)
Picture 046 (Small)
Picture 049 (Small)
Picture 054 (Small)
Picture 057 (Small)
Picture 059 (Small)
Picture 062 (Small)
Picture 068 (Small)
Picture 075 (Small)
Picture 081 (Small)
Picture 083 (Small)
Picture 091 (Small)
Picture 099 (Small)
Picture 100 (Small)
Picture 101 (Small)
01/24 
start stop bwd fwd

 

(Men achte op de door een groep jongens meegebrachte fraaie groen-witte stoel, waarop elke speler na afloop van de training moest zitten, zijn handtekening moest zetten en een voorspelling voor de klassering van FC Groningen in de eindstand van het seizoen 2011-2012 moest afgeven. Tim Sparv koos gedecideerd voor het cijfer 1, hetgeen zou betekenen dat we in 2012 met hem de Champions League ingaan op grond van het behaalde landskampioenschap.)

 

Fotoreportage van Jannes Veenstra van de middagtraining van donderdag 7 juli 2011:

 

Afbeelding 003 (Small)
Afbeelding 005 (Small)
Afbeelding 006 (Small)
Afbeelding 008 (Small)
Afbeelding 011 (Small)
Afbeelding 015 (Small)
Afbeelding 016 (Small)
Afbeelding 017 (Small)
Afbeelding 018 (Small)
Afbeelding 021 (Small)
Afbeelding 023 (Small)
Afbeelding 026 (Small)
Afbeelding 027 (Small)
Afbeelding 028 (Small)
Afbeelding 030 (Small)
Afbeelding 035 (Small)
Afbeelding 038 (Small)
Afbeelding 040 (Small)
Afbeelding 044 (Small)
Afbeelding 052 (Small)
Afbeelding 055 (Small)
Afbeelding 060 (Small)
Afbeelding 062 (Small)
Afbeelding 063 (Small)
Afbeelding 065 (Small)
01/25 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.