Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

44 gasten online

Training maandag 11 juli 2011: speelt Luis Pedro morgen tegen PAOK Saloniki als rechtsback?

Morgen staat er alweer een oefenwedstrijd op het programma. Op de velden van GOMOS in Norg zal FC Groningen het Griekse PAOK Saloniki, vorig seizoen de nummer vier van het bankroete land, proberen aan gort te spelen. Afgaande op de training van vandaag kon de achterhoede wel eens een wijziging ondergaan vergeleken met de wedstrijd van jl. zaterdag tegen Beerschot AC: Luis Pedro, coming star van de FC die na een liesblessure, die hem een groot gedeelte van het vorige seizoen aan de kant heeft gehouden, weer helemaal terug is, lijkt het tegen PAOK als rechtsback te mogen proberen. Tegen Beerschot speelde Johan Kappelhof nog op die positie. Veel waarde hoeven we niet te hechten aan de mogelijke basisplaats van de 19-jarige Luis Pedro Da Silva Ferreira - we zitten nog midden in de voorbereiding en in oefenwedstrijden wordt er veelvuldig gewisseld. Toch leuk dat we zo'n jeugdige kanjer hebben klaarstaan!

 

Wouter Pauwels zond ons het volgende verslagje over de eigenlijk door hem ongepland bijgewoonde training:

 

"De selectie werd weer in drie groepen verdeeld met de vier keepers bij Ruud Hesp en een andere groep trainde bij Pieter Huistra en daar zaten de middenvelders (Holla, Sparv, Hiariej, Kieftenbeld en Femi) bij met Petter Andersson en Nicklas Pedersen en dat leek wel op techniektraining waarbij het vooral ging om snel en zuiver in te spelen. Het was een soort rondo maar de spelers moesten ook tegenover elkaar staan, de bal aannemen en zuiver terugspelen. Zo te zien hoeft Kieftenbeld zich niet meer te richten op de rechtsbackpositie want hij traint nooit meer met de verdedigers. De concurrentie op het middenveld is dus wel erg groot.

 

De grootste groep stond o.l.v. Dick Lukkien en Erwin van de Looi en die deden een grote rondo, gevolgd door het afwerken op de goal waarbij de verdedigers moesten verdedigen en de aanvallers moesten proberen te scoren met voorzetten vanaf rechts van Bos en vanaf links van Tadic. Vele mooie goals waren daarbij te zien en vooral Suk was erg op dreef. Hij scoorde o.a. met een schitterende vallende kopbal. Zo te merken aan de reacties van het publiek hebben we er weer een cultheld bij in Stad.

Jonas Ivens en Tim Keurntjes trainden apart o.l.v. fysiotherapeut Wouter van den Berg en ik kon even met Jonas praten. De Belg heeft een blessure aan zijn bovenbeen en wel een verrekking of een scheurtje en hij speelt morgenavond zeker niet. Koen van de Laak was helemaal niet te zien en dat was ook de enige die we misten. Atilay Batbay verliet ook eerder de training maar waarom was me niet duidelijk. Gezien het oefenen vanmiddag bestaat de verdediging morgen uit Luis Pedro, Van Dijk, Kwakman en Johansson. De rest is een verrassing voor morgen dus dat zien we dan wel. Gezien de training van vanmiddag kon je daar niets uit wijs worden."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.