Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

54 gasten online

Hiariej en Zonneveld hervatten training; bekerzege zorgt voor blije gezichten

Stralende gezichten, vanmiddag op het drukke TCN trainingsveld. De klinkende 1-5 zege op Vitesse, gisteren behaald in het KNVB-bekertoernooi, dreunde nog volop na in de selectie van FC Groningen, in positieve zin welteverstaan. Leandro Bacuna was ongetwijfeld de speler met de breedste glimlach vanmiddag. Zijn seizoen lijkt nu al geslaagd. Wat een weergaloos basisdebuut van hem, bekroond met een prachtige goal. Maar er was meer goed nieuws. Zowel Mike Zonneveld als Tom Hiariej trainen sinds vandaag weer mee!

 

De training zou vanmiddag eigenlijk om half 3 beginnen, maar van de eerste selectie was toen nog geen spoor. Misschien dat de hoofdmacht eerst nog - volkomen terecht - stil heeft gestaan bij het feit dat Ron Jans gisteren precies zeven jaar hoofdtrainer van de FC was. Hopelijk volgen er nog vele jaren met hem aan het roer! Zijn mooiste cadeau heeft hij gisteravond in de Gelredome natuurlijk al ontvangen.

 

Wel keurig op tijd stroomden de beloften van trainer Van de Looi keurig binnen. Onder hen vreemd genoeg ook García, in een eerste opwelling dachten we dat hij misschien wel naar de beloften teruggezet zou zijn, maar later, toen ook de A-selectie het glibberige langs het water lopende pad naar het TCN trainingsveld had weten te vinden, voegden Tim Matavz, Michael Jansen en Nicklas Pedersen zich bij hem. Slechts de elf personen die gisteren in de basis stonden deden mee aan een soort uitlooptraining (uitgezonderd Thomas Enevoldsen, maar mét Van Loo), de rest (beloften en invallers en bankzitters van gisteren) trainden apart van hen.

 

Thomas Enevoldsen en Danny Holla waren afwezig vandaag. Onze immer meer imponerende Deen viel gisteren uit, ogenschijnlijk niet geblesseerd maar misschien leek het de verantwoordelijken vandaag toch verstandig dat de erg actieve Enevolsen deze uitlooptraining zou laten schieten, net als overigens bij de eerste training na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht het geval was.

 

Danny Holla heeft nog altijd last van een knieblessure, maar deze lijkt niet heel ernstig te zijn.


De stemming was, hoe kan het anders, opperbest, zowel onder spelers, staf als aanwezige supporters. Na vandaag zal de euforie weer getemperd moeten zijn, want zaterdag wacht alweer de volgende - op papier - stevige kluif: AZ-thuis. Morgen zullen we bij de ochtendtraining zien wie we dan in de vermoedelijke basis gaan bewonderen. Mag Bacuna zich gaan meten met de middenvelders van AZ? Of begint hij vooralsnog op de bank? Morgen zullen we het weten! Stem af op deze site!

 

Forza Grunn!

 

(foto: www.fcgroningen.nl)

 

Reageren: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.