Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

219 gasten online

Training woensdagochtend 17 augustus 2011: Petter Andersson traint weer deels mee met de groep

Aangezien er gisteren een aardig deel van A- en B-selectie heeft meegedaan aan de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen waren er vandaag op de eerste van twee trainingen slechts 15 spelers aanwezig. De op het TCN trainingsveld aanwezige supporters kregen echter waar voor hun geld: er werd een erg gevarieerde training voorgeschoteld. De stemming was opperbest en FC Groningen lijkt vast van zins om zaterdag geen spaan heel te laten van het praktisch onderaan bungelende NAC Breda. We zullen zien of Petter Andersson dan hersteld is van zijn zondag tegen ADO opgelopen knieblessure. Hij trainde vandaag in elk geval weer mee met de groep, maar liet het afsluitende partijtje nog even schieten.

 

Het trainingsverslag is nu aangevuld met foto's van Anja!

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend 17 augustus 2011 van Anja:

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0041 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0055 (Small)
tn_DSC_0056 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0105 (Small)
tn_DSC_0109 (Small)
tn_DSC_0120 (Small)
tn_DSC_0121 (Small)
tn_DSC_0142 (Small)
tn_DSC_0158 (Small)
tn_DSC_0168 (Small)
tn_DSC_0174 (Small)
tn_DSC_0190 (Small)
tn_DSC_0211 (Small)
01/24 
start stop bwd fwd

 

Wouter was vanmorgen aanwezig Hij heeft met haviksogen toegekeken en zijn bevindingen aan het papier toevertrouwd. Hier volgt zijn verslag:

 

"De manschappen waren vanmorgen al op tijd op het trainingsveld want toen wij om 10 voor 10 arriveerden was iedereen al aanwezig. Vijftien spelers waren aanwezig want afwezig waren de spelers die gisteravond meededen aan de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Holwierde.

 

Wij waren ook nieuwsgierig naar de fitheid van onze captain Petter Andersson omdat hij afgelopen zondag toch weer met knieklachten uitviel. Hij trainde weer mee, met een ingetapete knie. Petter was aanwezig net als de volgende spelers: Luciano, Van Loo, Fij, Burnet, Kieftenbeld, Holla, Kwakman, Ivens, Matavz, Tadic, Bacuna, Pedersen, Sparv en Hiariej.


Na het gebruikelijke warmlopen werden er weer lange tijd warming-up oefeningen gedaan met rekken en strekken.


Daarna moesten de nieuwe Schotten aan de bak die de FC sinds kort in haar bezit heeft op het trainingsveld. De spelers moesten de bal hard tegen de Schotten spelen en dan de bal onder controle zien te krijgen , draaien en tegen de andere Schot spelen en de bal weer opnieuw onder controle zien te krijgen, draaien en afspelen aan een medespeler die dan aan de beurt was. Dit moest allemaal onder zo hoog mogelijk tempo en dat lukte iedereen prima.

 

Er volgde een korte drinkpauze en vervolgens werden de mannen in groepjes van twee verdeeld. Er werden twee doelen schuin tegenover elkaar geplaatst. Luciano nam plaats in één van de doelen en Fij en Van Loo wisselden elkaar af in het andere doel. De bedoeling was aan de ene kant dat Dick Lukkien de bal vooruit ging spelen en bij de andere kant Erwin van de Looi, en de tweetallen moesten tegen elkaar sprinten om het eerst bij de bal te komen. De ene had de opdracht om te verdedigen en de andere moest afwerken op de goal. De tweetallen waren aan elkaar gewaagd en waren als volgt samengesteld:


Kwakman - Ivens
Kieftenbeld - Holla
Bacuna - Tadic
Andersson - Matavz
Burnet - Hiariej
Pedersen - Sparv
 

De ene keer was de aanvaller sneller en de andere keer de verdediger. Ook de keepers komen bij dit onderdeel goed aan de bak en je zag dan ook mooie reddingen van iedere keeper. Dit werd een paar keer onderbroken door een drinkpauze maar Huistra zat er wel boven op om de mannen goed bij de les te houden.


Toen werd het tijd voor een partijspel waarbij Petter Andersson niet mee ging doen. Die hield zich alleen bezig met conditietraining o.l.v. fysiotherapeut Peter Eppinga, daarbij samen met afwisselend Tim Matavz en Nicklas Pedersen. Ook Renze Fij ging alleen maar rondjes lopen dus de doelen werden alleen verdedigd door Luciano en Van Loo.


De gele partij bestond uit: Luciano, Holla, Burnet, Bacuna, Ivens, Pedersen/Matavz
De oranje partij uit: Van Loo, Kwakman, Tadic, Sparv, Kieftenbeld, Hiariej
 

Pedersen en Matavz wisselden elkaar dus steeds af: de één ging partij doen en de ander conditietraining met Petter Andersson. Na iedere korte pauze wisselden ze weer.


Er werd niet veel gescoord maar we zagen toch mooie combinaties waarbij o.a. Bacuna een prachtige treffer scoorde en ook Tadic was tot twee keer succesvol na prima combinatiespel. Huistra wilde ook graag dat het tempo hoog bleef en daar voldeden de mannen wel aan. Leuk om te zien dat iedereen erg gemotiveerd is en dat er toch ook wel gelachen kon worden. Iedereen was erg geconcentreerd bezig en de spelvreugde spatte er vanaf. Dit was een training waarbij vele facetten aan bod kwamen zoals balbehandeling, snelheid en toch ook conditie. Huistra vertelde laatst dat hij met FC Groningen de fitste ploeg wil worden van de Eredivisie en zoals er nu getraind word komt dat ook vast wel goed. Na 1,5 uur trainen was het gedaan en gingen de mannen naar binnen voor de lunch want vanmiddag om half drie staat er nog een training gepland waarbij de spelers die gisteravond hebben gespeeld ook aanwezig zullen zijn, zo vertelde Pieter Huistra. Helaas hebben wij dan andere bezigheden dus kunnen wij niet gaan. Fotograaf Eric had het werk weer uitbesteed aan dochter Anja die een heleboel foto's heeft gemaakt van deze training."

 

(inderdaad, later volgen nog foto's van Anja!)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.