Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

Training donderdag 25 augustus 2011: Matavz traint onverstoorbaar door;

lichte blessure Nicklas Pedersen; transfer naar Frankrijk "broodje aap-verhaal"

Het beeld van vanochtend op de training was het voor deze week gebruikelijke: Tim Matavz deed stoïcijns zijn stinkende best, alsof er níet allerlei geruchten over een overgang van hem naar PSV de ronde doen, en Nicklas Pedersen ontbrak. Uit navraag is gebleken dat de Deen zondag op de training een blessure aan zijn knie heeft opgelopen; hij volgt sindsdien een eigen programma, binnen. De blessure is niet ernstig en de verwachting is dat hij vrijdag weer aansluit bij de groep. Het lijkt ons echter onwaarschijnlijk dat hij zondag deel kan uitmaken van de groep van 18 voor de thuiswedstrijd tegen AZ. Nicklas heeft zelf ook, net als wij, met verbazing kennis genomen van de vermeende interesse van een Franse club in zijn persoontje, zoals gisteren o.a. door Soccernews werd bericht. Er schuilt ongetwijfeld geen enkele waarheid in; in elk geval lijken zowel Pedersen zelf als de FC van niets te weten. In het afsluitende partijtje trainde Huistra met dezelfde basis als het team dat beoogd was in Breda te starten, dus met Tom Hiariej op de plaats van Johan Kappelhof.

 

Ook Michael Steensgaard, de zaakwaarnemer van Nicklas Pedersen, zegt niets te weten van de interesse vanuit Frankrijk, zo zegt hij in het vraaggesprek met het Deense bold.dk. Hij zegt dat Nicklas dit seizoen een goede start heeft gehad in Groningen (Nicklas stond alleen tegen Roda JC in de basis, maar werd kort voor tijd gewisseld; daarna heeft hij twee korte invalbeurten gehad - red.) en dat Nicklas voor zover hij weet ook in de toekomst speler van de FC is. Hij zegt dat noch Nicklas, noch hij iets weten van een transfer. Die plannen zijn er ook niet, aldus Steensgaard, want Nicklas is volgens hem gelukkig in Groningen, en ziet uit naar dit seizoen.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 

Naast Nicklas Padersen ontbraken vanochtend ook Koen van de Laak, die nu al sinds begin december vanwege zijn kruisbandblessure en daarmee samenhangende operatie en revalidatie in wedstrijden ontbreekt en ook nog ver weg van een rentree lijikt. Hij is bovendien ziek en kan daarom vanmiddag niet aanwezig zijn bij de signeersessie van de FC; hij wordt vervangen door Dusan Tadic. Eveneens afwezig vanmorgen was Hilal Ben Moussa, die gedurende de Ramadan slechts één keer op een dag traint, en dus pas vanmiddag te bewonderen valt. Wel weer aanwezig: Hyun Jun Suk, afgelopen maandag nog met een heupblessure uitgevallen bij de beloften, maar daarvan inmiddels hersteld, afgaande op de training van vanmorgen.

 

Er werd lekker fanatiek getraind in drie groepen, waarvan er steeds twee tegen elkaar speelden in korte, felle partijtjes waarbij de accenten steeds weer anders lagen. De groepjes waren als volgt samengesteld:

 

gele hesjes:

Johansson, Sparv, Batbay, Bakker, Van Dijk, Kappelhof

 

oranje hesjes:

Burnet, Ivens, Kwakman, Hiariej, Holla, Kieftenbeld

(dus de verdediging en het defensieve middenveld van de beoogde basis)

 

geen hesjes:

Tadic, Andersson, Matavz, Enevoldsen, Luis Pedro, Suk, Bacuna, Jones, Keurntjes, Bos

(alle aanvallend ingestelde spelers, aangevuld met verdediger Luis Pedro)

 

Aanwezig waren ook weer de vier keepers van de A- en B-kern: Luciano, Van Loo, Fij en Etemadi.

 

Meest opvallende momenten: een dolenthousiast scorende Maikel Kieftenbeld die geschutter in de verdediging bij de tegenstander afstrafte, en Tim Matavz, die pittig inging op de vijandelijke keeper, met gevaar voor eigen leven, en bijna € 7 miljoen in rook zag opgaan.

 

Na deze korte partijtjes die op een verkleind speelveld werden gehouden zagen we een partij van 11 tegen 11, op een groot veld. De ploegen speelden als volgt:

 

"basis":

 

Matavz

Tadic - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

"niet-basis'

 

Suk

Enevoldsen - Bos - Jones

Keurntjes - Sparv

Johansson - Bakker - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Zoals wel vaker zien we weinig tot geen doelpunten bij onderlinge trainingspartijtjes, maar gelukkig wordt deze trend tot nu toe niet doorgetrokken naar competitiewedstrijden. Meest opzienbarende actie was een felle tackle van Virgil van Dijk op de bal, waarbij hij het beenwerk van Tim Matavz ook rücksichtslos meenam; wederom zagen we bijna een godsvermogen verdampen.

 

Voor de rest geen opzienbarende constateringen; het lijkt er tot nu toe op dat Pieter Huistra niet wil sleutelen aan zijn elftal en spelers als Sparv, Johansson, Enevoldsen en Van Dijk vooralsnog op de bank houdt.

 

 

Fotoreportage van de training van Eric Smit

 

tn_DSC_0002 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0010 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0017 (Small)
tn_DSC_0018 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0032 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0034 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
01/23 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.