Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

271 gasten online

Training vrijdag 2 september 2011:

David Texeira kletst erin en scoort uit alle hoeken en standen

Toegegeven, ook na het aanschouwen van de eerste trainingsverrichtingen van Matiás Jones waren we razend enthousiast, maar inmiddels is wel duidelijk dat de jonge Uruguayaan vooral fysiek nog wat moet aansterken. Dit geldt echter niet voor David Texeira. Hij trainde vanochtend mee met FC Groningen en na afloop van de training verlieten we het TCN trainingsveld met een big smile: we waren zojuist getuige geweest van een felle jonge vent die met links en rechts de bal in het doel jaagt, of ze er fijntjes inlobt, en inderdaad als een krijger over het voetbalveld jaagt die wel eens een schrik voor menig verdediger zal gaan worden. Laat maar komen, die werkvergunning - wij denken dat hij niet veel tijd nodig zal hebben om een basisplaats in het eerste elftal af te dwingen!

 

 

Voordat David Texeira terugvliegt naar zijn geboorteland om allerlei formaliteiten te regelen om daarna definitief terug te keren naar het Groningse, pikte hij nog een training van FC Groningen mee. En zijn eerste optreden smaakt werkelijk naar meer! Ruben Betancourt, de door PSV vooralsnog voor Jong PSV aangetrokken jonge aanvaller, vliegt overigens morgen naar Uruguay om de papierzooi in orde te maken; wie weet vliegt ook Texeira dan die kant op. Betancourt moet volgende week misschien ook nog voor Uruguay U20 spelen; we weten niet of dit mogelijk ook voor Texeira geldt.

 

Aanwezig waren aan het begin van de training ook de spelers die gisteren in de oefenwedstrijd tegen Lierse SK in actie zijn gekomen, maar zij mochten de trainingssessie eerder beëindigen om het welverdiende weekend in te gaan: de eerstvolgende trainingsexercitie vindt nl. pas a.s. maandagmiddag plaats.

 

Wel weer present op het veld was Kees Kwakman, die een paar trainingen vanwege ziekte moest laten schieten. Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof waren er nog niet weer bij maar zullen ongetwijfeld volgende week aansluiten.

 

Petter Andersson trainde vandaag samen met Kees Kwakman het laatste gedeelte van de training apart. Andersson lag gisteren kort op de grond na door een Belg van Lierse te zijn geraakt. We dachten eerst dat het om een knieblessure ging, maar vandaag werd duidelijk dat hij aan zijn enkel was geraakt. Hij kon de wedstrijd gisteren echter gewoon uitspelen, en trainde vandaag uit voorzorg een klein gedeelte apart van de groep, maar volgende week zal hij er ongetwijfeld weer vol staan.

 

Verder was ook Koen van de Laak er niet. Gisteren was hij er wel - hij trainde toen moederziel alleen op het tainingsveld, samen met een fysiotherapeut. Uiteraard ontbraken Tim Sparv, Maikel Kieftenbeld en Nicklas Pedersen vanwege interlandverplichtingen. Kieftenbeld werd gisteren door Cor Pot, de dwalende coach van Jong Oranje, 90 minuten op de bank gehouden. En daarvoor is Maikel helemaal naar Bulgarije gevlogen. Eerder deed hij onze wenkbrauwen ook al fronsen, door eerst drie keer achter elkaar Johan Kappelhof te selecteren (en in de basis te zetten), om hem nu niet eens meer te selecteren. Onbegrijpelijk.

 

Nadat de meeste spelers die gisteren hebben gespeeld waren vertrokken konden we echt goed op David Texeira letten, want er werd in overzichtelijke partijtjes van vier tegen vier gespeeld. Hierin bleek de enorme doelgerichtheid van de Uruguayaan. Hij heeft maar weinig ruimte nodig om een schot op doel te lanceren, en het lijkt hem niet uit te maken of hij met links of met rechts moet uithalen. In de eerste vijf minuten van de eerste partij had Texeira er al twee ballen inliggen. Op onze foto's poseert hij veelal breed lachend, maar hij kan ook een vuile blik op het gelaat toveren, en wij kunnen ons echt iets voorstellen bij de door de FC omscheven typering van 'krijger met een leeuwenhart'. Wij kunnen eigenlijk niet wachten op z'n debuut in het eerste!

 

In die korte partijtjes regende het doelpunten. We zagen snoeiharde uithalen van Henk Bos en Tim Keurntjes (gisteren ook in Rolde actief, maar zij trainden vandaag door tot het einde), en ook de goals van Leandro Bacuna en Atilay Batbay mochten er zijn. We zagen ook een fanatiek coachende Luciano, hard 'los!' schreeuwend als de bal voor hem was. Is hij op de weg terug naar een basisplek?

 

Maar we hebben met name genoten van het eerste optreden van David Texeira. De man heeft een vrij hectische week achter de rug en zijn kleine oogjes duidden niet op een overdaad aan slaap die hij achter de rug heeft maar veelmeer op de gevolgen van een jetlag. Toch was dit aan de verrichtingen op het trainingsveld niet af te zien. Hij is gretig, oogt fysiek ook erg sterk en heeft een enorme drang naar het doel.

 

Wij gaan duimen voor een klein wonder, want we willen hem eigenlijk graag al op 11 september a.s. oorlog zien maken, en wel op het veld in Heerenveen. Hoe realistisch dit is is een tweede, maar duidelijk moge zijn dat we met deze tweede Uruguyaan op voorhand erg in onze nopjes zijn!

 

Fotoreportage van de training van vrijdag 2 september 2011 van Eric:

 

tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0024 (Small)
tn_DSC_0025 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0047 (Small)
tn_DSC_0049 (Small)
tn_DSC_0056 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0063 (Small)
tn_DSC_0074 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0082 (Small)
tn_DSC_0085 (Small)
tn_DSC_0096 (Small)
tn_DSC_0097 (Small)
tn_DSC_0098 (Small)
tn_DSC_0099 (Small)
tn_DSC_0101 (Small)
tn_DSC_0103 (Small)
tn_DSC_0107 (Small)
tn_DSC_0112 (Small)
tn_DSC_0114 (Small)
tn_DSC_0119 (Small)
tn_DSC_0121 (Small)
tn_DSC_0123 (Small)
tn_DSC_0134 (Small)
tn_DSC_0135 (Small)
tn_DSC_0136 (Small)
tn_DSC_0138 (Small)
tn_DSC_0142 (Small)
tn_DSC_0143 (Small)
01/37 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.