Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Training dinsdagmiddag 6 september 2011: blessures Johansson en Kwakman

Door de nieuwe trainingssystematiek komt het regelmatig voor dat er op dagen dat er twee keer wordt getraind 's middags een andere groep op het TCN trainingsveld actief is dan de groep die zich 's morgens in het zweet heeft getrapt. 's Middags wordt nl. regelmatig het krachthonk opgezocht. Vanmiddag zagen we aan de voet van de Mediacentrale een groep van 16 spelers, waaronder vier keepers. Emil Johansson en Kees Kwakman moesten vanmiddag noodgedwongen verstek laten gaan. Johansson heeft de training vanochtend met een ons nog onbekende blessure verlaten, en Kwakman heeft last van z'n rug. Virgil van Dijk loert ongetwijfeld op zijn kans.

 

Het contract van de talentvolle verdediger annex aanvallende stormram loopt aan het einde van dit seizoen overigens af, maar volgens zijn management, de CiC Groep, bezit FC Groningen een optie om zijn contract met één jaar te verlengen. Het moet o.i. wel raar lopen wil de FC deze optie niet lichten. Of krijgt Virgil van Dijk binnenkort een verbeterd contract aangeboden?

 

Terwijl we dit schrijven zitten Maikel Kieftenbeld, Nicklas Pedersen en Tim Sparv op de bank bij resp. Jong Oranje, Denemarken en Finland - zij sluiten donderdag pas weer bij de Trots van het Noorden aan. David Texeira is onderweg naar Uruguay.

 

(Pedersen viel vanavond in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Noorwegen in de 89e minuut in; Sparv moest wederom de hele wedstrijd bij het Finse elftal vanaf de bank toekijken. Datzelfde lot trof Kieftenbeld in de wedstrijd van Jong Oranje (4-0 tegen Jong Luxemburg).)

 

Koen van de Laak meldde vandaag dat hij hoopt over een aantal weken licht met de groep mee te kunnen trainen. Het is alweer negen maanden geleden dat de Brabander zich zwaar aan zijn knie blesseerde...

 

Wouter heeft vanmiddag de moeite genomen om de training met een bezoekje te vereren. Aanvankelijk waren de weergoden hem nog gunstig gezind, maar toen er slagregens en orkaanachtige windvlagen opstaken hield hij het wijselijk voor gezien. Zijn relaas van de training:

 

"Onder lekkere weersomstandigheden werd de training begonnen met een kleine groep van maar 12 spelers en vier keepers. David Texeira is onderweg naar zijn geboorteland om de benodigde stempel te halen zodat zijn verblijfsvergunning in orde gemaakt kan worden. Verder misten we uiteraard de spelers die voor hun land op pad zijn, maar ook Emil Johansson (heeft vanmorgen geblesseerd de training verlaten), Kees Kwakman (heeft last van zijn rug), Thomas Enevoldsen, Nick Bakker, Atilay Batbay en Danny Holla.


Na de gebruikelijke warming up werd er gehandbald met zes tegen zes. De bedoeling was om de bal over te gooien naar een medespeler, en vrijlopen en snelheid was erg belangrijk in deze oefening. Daarna moest de speler in balbezit de bal naar iemand gooien en die moest hem doorkoppen naar een vrijstaande speler; in de laatste oefening moest de speler in balbezit de bal vanuit zijn handen naar een medespeler trappen. Het ging er zo fanatiek aan toe dat het soms wel leek op rugby, zoveel zin hadden de mannen erin.


Dezelfde groepen deden daarna een rondo van zes tegen zes waarbij de nadruk lag op het positiespel.


Het weer werd wel wat slechter maar het was nog te doen. Als we de training verder wilden volgen dan moesten we echter helemaal naar het achterste veld lopen, want daar gingen de mannen verder trainen. De doelen werden van het voorste veld meegenomen naar achteren en daar werden de mannen in vier groepen van vier verdeeld om op twee velden een partij te doen van vier tegen vier. De groepen werden als volgt verdeeld.
 

Gele hesjes: Fij, Keurntjes, Van Dijk, Andersson
Oranje hesjes: Etemadi, Ivens, Tadic, Jones
Blauwe hesjes: Luciano, Bacuna, Kappelhof, Bos
Groen: Van Loo, Suk, Burnet, Hiariej
 

Op het voorste veld speelden de gelen tegen de oranjen en op het achterste veld de blauwen tegen de groenen. Vanuit onze positie konden we bijna niet zien wat er op het achterste veld gebeurde, dus onze blikken waren gericht op het voorste veld en daar was veel strijd te zien tussen de mannen. Dusan Tadic blonk uit door drie keer vlak achter elkaar te scoren en de oranjen waren dan ook duidelijk beter. De partijen waren kort maar heftig met steeds een aantal minuten spelen en dan een minuut rust.

 

Voor ons was het tijd om naar voren te gaan want het was inmiddels hard begonnen te regenen en er stak een ijskoude wind de kop op, dus voor ons was de lol er snel af. We hoorden Pieter Huistra echter nog tegen de mannen roepen: "Okay lekker weer erbij dus kom op!" Verschil moet er zijn ;-) "

 

Fotoreportage van de training van dinsdagmiddag 6 september 2011 van Wouter:

 

DSC_0005 (Small)
DSC_0006 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0015 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0019 (Small)
DSC_0022 (Small)
DSC_0023 (Small)
DSC_0024 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0030 (Small)
DSC_0031 (Small)
DSC_0035 (Small)
DSC_0036 (Small)
01/21 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.