Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

143 gasten online

Training donderdagmiddag 8 september 2011:

Demonstratietraining in Euroborg in teken van Heerenveen-uit

Vanmiddag werd in de Euroborg de tweede editie van de FC Groningen Businessdag gehouden. Speciaal hiervoor weken Pieter Huistra en zijn mannen uit naar het hoofdveld, om het aanwezige publiek daar een pracht van een training voor te schotelen, die door onze trainer al pratend in een microfoon becommentarieerd werd. Zoals dit seizoen te doen gebruikelijk werd de nadruk tijdens de twee-na-laatste training vóór de wedstrijd gelegd op het perfectioneren van het verdedigende reilen en zeilen.

 

Morgen kunnen we getuige zijn van een partijspel, en zaterdag komen de standaardsituaties aan bod. Mogelijk dat door de komst van David Texeira aan de zaterdagtraining nog een extra dimensie wordt toegevoegd om deze topper in een ultrakort tijdsbestek klaar te stomen voor Heerenveen-uit, maar dat zien we zaterdag wel.

 

Trainingsverslag en foto's van de training van donderdagmiddag 8 september 2011 van Wouter:

 

Doordat er in de Euroborg een bedrijvendag was trainde de selectie in het stadion. We zagen in totaal 25 spelers op het veld staan; we misten Thomas Enevoldsen, Emil Johansson, Koen van de Laak en uiteraard David Texeira die op de terugreis is vanuit Uruguay. Kees Kwakman lijkt voldoende hersteld van zijn rugklachten, want hij trainde vandaag op 100%. Ook van interlandverplichtingen waren teruggekeerd de heren Tim Sparv, Nicklas Pedersen en Michael Kieftenbeld.


De training was vandaag specifiek gericht op de verdedigende aspecten, dat was duidelijk te zien. Het was best leuk aanwezig te zijn want op de omloop van het stadion stonden allemaal stands van bedrijven die zich presenteerden en daarom had Pieter Huistra een microfoon zodat we allemaal konden horen wat hij zei tijdens de training.


Uiteraard begonnen de mannen met de warming up-oefeningen en daarna was het tijd voor elkaar de bal toe gooien, stoppen en de bal terugspelen en dan kris kras door elkaar. De vier keepers werden weer onderhanden genomen door de eveneens teruggekeerde Ruud Hesp, die even met Oranje op pad was en als keeperstrainer mede-verantwoordelijk is voor de kwalificatie van het Nederlands Elftal voor het komende EK.


Vervolgens werden er twee doelen geplaatst op een klein veld en werd de selectie in vier groepen verdeeld om een kleine partij te spelen.

 

  • De eerste groep bestond uit Hiariej, Ivens, Kwakman en Burnet met in de goal Van Loo. Je kunt gewoon zeggen de verdediging van de laatste weken.
  • De tweede groep bestond uit Kappelhof, Van Dijk, Bakker en Luis Pedro met Luciano in de goal.
  • De aanvallende teams bestonden uit Bos, Sparv, Suk en Keurntjes/Ben Moussa; de tweede groep uit Holla, Bacuna, Pedersen en Tadic en de laatste groep uit Kieftenbeld, Andersson, Jones en Batbay. Keurntjes en Ben Moussa deden om en om met een partij mee en dat wisselde nogal eens.

De bedoeling was om van achteruit op te bouwen en proberen te scoren en dat de verdediging dat moest zien te voorkomen. Huistra hamerde er vooral op om elkaar goede rugdekking te geven. Er werd in deze oefening niet gescoord, dus de verdedigende partijen deden het prima. De partijen waren kort maar heftig en er werd echt fanatiek gestreden voor iedere bal.


Het veld werd daarna iets groter gemaakt en er werd zeven tegen zeven gespeeld met weer dezelfde aspecten.


De verdedigende groep bestond uit Van Loo, Hiariej, Ivens, Kwakman, Burnet, Kieftenbeld en Holla. De aanvallende partij werd steeds gewisseld van samenstelling, maar toch interessant waren de twee wissels in de pauze van het partijspel. Virgil van Dijk nam de plaats in van Jonas Ivens en Johan Kappelhof nam de plaats in van Tom Hiariej. Ook in deze partij werd er niet gescoord.


Ne een korte drinkpauze werd het hele veld gebruikt voor een groot partijspel. De keepers Etemadi en Fij mochten gaan douchen, net als Hilal Ben Moussa.


Hier waren we natuurlijk benieuwd of we iets wijs konden worden voor wat betreft de basis van aankomende zondag in de wedstrijd in het buitenland tegen Heerenveen. Hier volgen de groepen zoals ze ingedeeld werden.

 

Team 1:

 

Pedersen

Tadic - Andersson - Bacuna

Holla - Kieftenbeld
Burnet - Kwakman - Ivens - Hiariej

Van Loo

 

Team 2:

 

Suk

Jones - Keurntjes - Bos

Sparv - Batbay

Luis Pedro - Bakker - Van Dijk - Kappelhof
Luciano

 

De rest van de spelers stond aan de kant maar er werd wel flink gewisseld. Ook in deze partij werd er niet gescoord maar wel weer interessant waren de wissels na de korte pauze. Luciano verving Van Loo, Van Dijk verving Ivens, Kappelhof verving Hiariej en Sparv verving Holla. Er waren best leuke aanvallen te zien en we zagen één doelpunt gescoord door Pedersen uit een mooie actie en dito voorzet van Bacuna. Laten de mannen de rest van de doelpunten maar bewaren voor zondag want dan zijn ze veel belangrijker.

 

Als je de training van vanmiddag bekijkt dan staat de basis waarschijnlijk wel vast voor zondag, maar je weet het nooit. Huistra wisselde vandaag toch bepaalde spelers en enkele van die wissels kunnen ons wel zeer bekoren. Nicklas Pedersen stond in de spits maar er kwam niet veel uit hem, al moet wel gezegd worden dat hij ook geen goede bal kreeg aangespeeld. Ook Dusan Tadic had het duidelijk niet naar zijn zin want het was inmiddels begonnen te plensen en dan is het niet leuk trainen. Dusan had toch weinig goede voorzetten vanmiddag - laat hij die ook maar bewaren voor zondag. We moeten nu maar afwachten of Texeira op tijd terug is en of Huistra het aandurft om hem dan direct een plaats in de basis te geven. De jetlag zal hem nog wel parten spelen denken wij. Er volgt op vrijdagmorgen nog een training zonder Texeira en op zaterdagmorgen eentje mét de Uruguayaan, dus we zien het wel!
 

Foto's van de training van donderdag 8 september 2011:

 

DSC_0001 (Small)
DSC_0002 (Small)
DSC_0004 (Small)
DSC_0007 (Small)
DSC_0008 (Small)
DSC_0009 (Small)
DSC_0010 (Small)
DSC_0012 (Small)
DSC_0013 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0018 (Small)
DSC_0019 (Small)
DSC_0020 (Small)
DSC_0021 (Small)
DSC_0029 (Small)
DSC_0036 (Small)
DSC_0045 (Small)
DSC_0046 (Small)
DSC_0047 (Small)
DSC_0053 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0058 (Small)
DSC_0060 (Small)
DSC_0063 (Small)
DSC_0066 (Small)
DSC_0068 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0071 (Small)
DSC_0084 (Small)
DSC_0086 (Small)
DSC_0087 (Small)
DSC_0090 (Small)
DSC_0095 (Small)
DSC_0097 (Small)
DSC_0100 (Small)
DSC_0102 (Small)
DSC_0104 (Small)
DSC_0107 (Small)
DSC_0108 (Small)
DSC_0111 (Small)
DSC_0112 (Small)
DSC_0115 (Small)
DSC_0116 (Small)
DSC_0119 (Small)
DSC_0124 (Small)
DSC_0126 (Small)
DSC_0128 (Small)
DSC_0131 (Small)
DSC_0136 (Small)
01/50 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.