Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

154 gasten online

Training maandag 12 september 2011: nederlaag in Heerenveen nog voelbaar

Blaffende honden bijten niet, en daarom wil Pieter Huistra dat er per direct gebeten gaat worden, anders kan de ambitieuze doelstelling voor dit seizoen (Europees voetbal) ongetwijfeld al in een erg vroeg stadium de ijskast in. Vanmiddag stond de training, die door een uitgebreide wedstrijdbespreking ruim een half uur later dan gepland begon, in het teken van op snelle wijze opzetten van combinaties waarna er afgewerkt (Huistra: "Afmaken!") moest worden. Als de spirit van vandaag de rest van de week wordt vastgehouden, dan blijft er zaterdag geen spaan heel van Excelsior. Maar laten we niet te vroeg juichen - de week duurt nog lang, en oppakken is één, vasthouden is twee.

 

Vandaag overigens afwezig vanwege gisteren opgelopen tikjes: Tom Hiariej en ... Nicklas Pedersen. Emil Johansson heeft de training inmiddels weer hervat, maar Thomas Enevoldsen heeft nog teveel last van zijn enkelblessure en moest verstek laten gaan. 

 

Hans Nijland verwoordt op Twitter hoe de stemming momenteel is:

"Merken veel teleurstelling vanuit onze achterban. Uiteraard geldt die teleurstelling voor ons ook. Maar hier knokken we ons weer uit. Hebben met elkaar wel eens voor grotere tegenslagen gestaan."

 

De supporters waren er al op tijd bij, en hadden eigenlijk wel verwacht dat de training later dan gepland zou beginnen. Pieter Huistra zou nu eenmaal veel na te bespreken hebben. Dit bood de fans de gelegenheid uitgebreid in te gaan op de ellende van gistermiddag. Waar het aan lag wist iedereen te vertellen: sommige spelers missen de vorm, en vele spelers missen momenteel de tegenstander-op-willen-vreten-mentaliteit. Wij sluiten ons hier helemaal bij aan. Er werd ook even teruggedacht aan de verdediging van vorig seizoen, toen we daar met Granqvist en Stenman wel een paar vuurvreters hadden staan. Maar aan de andere kant - speel je gedurfd en met pressie naar voren, dan wordt ook de verdediging die er gisteren stond ontlast.

 

Er was maar een bescheiden groepje van 15 spelers afgekomen op de eerste training na de deceptie van gistermiddag. We signaleerden de volgende heren:

 

Van Loo, Luciano, Fij (vanavond reservekeeper bij Jong FC Groningen waar Etemadi het doel zal verdedigen), Andersson, Johansson, Holla, Kieftenbeld, Kwakman, Ivens, Sparv, Tadic, Van Dijk, Suk, Bacuna en Burnet

 

Afwezig waren naast genoemde geblesseerden ook de revaliderende Van de Laak en de spelers die vanavond met Jong FC Groningen zullen meedoen:

 

Jones, Texeira, Kappelhof en de rest van de B-kern: Ben Moussa, Bos, Bakker, Luis Pedro en Keurntjes. Suk is vanavond overigens geschorst.

 

Petter Andersson gaf tegenover de ca. vijf aanwezige supporters aan dat de ploeg met veel meer overtuiging moet spelen en dat er tot nu toe ook te weinig punten zijn behaald: de teller staat pas op vier punten, daar waar dat er volgens hem negen hadden moeten zijn. Uiteraard doelt hij op de weggeven uitwedstrijden tegen Roda JC en NAC die in totaal maar één punt opleverden in plaats van zes.

 

Ook Pieter Huistra toonde zich vóór het begin van de training strijdbaar en vertelde ons: "Het zal NU moeten gebeuren!"

 

De training zelf kan in een paar zinnen worden beschreven. Er werd warmgelopen, gerekt, gestrekt en na nog een paar oefeningen kwam de bal er aan te pas en gingen de mannen lekker afwerken.

 

Gaandeweg de week zal meer duidelijk worden van de strategie die zal worden uitgedokterd om Excelsior te verslaan. Morgen wordt er niet getraind, maar woensdag twee keer. Wij zullen de boudel weer volgen! Kees Kwakman verkondigt vanmorgen in het Dagblad van het Noorden dat waar het nu om gaat: "Het leven gaat gewoon verder. Zaterdag winnen we van Excelsior en dan staat iedereen weer met de handen omhoog." Zolang de Rotterdamse tegenstander maar niet wordt onderschat, maar daar zal de trainersstaf wel voor zorgen.

 

Kop d'r veur!

 

Een paar provisorisch genomen foto's van de training van vanmiddag:

 

20110912_001 (Small)
20110912_002 (Small)
20110912_003 (Small)
20110912_004 (Small)
20110912_005 (Small)
20110912_008 (Small)
1/6 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.