Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

Training woensdag 14 september 2011: nadruk op snelheid en afwerken

Volgens de papieren versie van de Voetbal International is de kans groot dat David Texeira komende zaterdag in de basis staat in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Huistra geeft zó vroeg voor een wedstrijd nimmer een opstelling prijs en houdt zich dus op de vlakte: "Hij is een tijdje buiten competitie geweest en is na het WK Onder 20 in Colombia rechtstreeks hierheen gegaan. [Dit heeft Huistra vast niet gezegd, want dit klopt niet: na het WK heeft Texeira zich gewoon weer bij zijn club gemeld-red.] Hij krijgt dus de tijd om zich aan te passen. Ik denk dat hij momenteel op 70% van zijn fitheid zit, maar we hebben al kunnen zien dat hij een welkome versterking is." Om die 70% wat op te krikken mocht hij vandaag zijn kunsten in het krachthonk vertonen en ontbrak derhalve op het TCN trainingsveld.

 

De groep die daar wél aanwezig was trainde zeer gedreven en snel. Huistra heeft aangegeven dat het duel met Excelsior essentieel is en de inspanningen van vanmiddag duiden op een extreme vorm van snel pressievoetbal waarmee de Rotterdammers van het veld geblazen dienen te worden. Onze zegen heeft Pieter. Er moet een intens beroerde smaak weggespoeld worden, en dat lukt alleen met drie punten! Thomas Enevoldsen heeft nog altijd last van zijn enkelblessure en trainde apart; Emil Johansson is echter behoorlijk op de weg terug en kon het grootste gedeelte met de groep meetrainen. Tom Hiariej en Nicklas Pedersen, maandag nog afwezig, waren ook weer van de partij. 

 

Wouter was vanmiddag present op het TCN trainingsveld en daardoor kunnen we weer in woord en beeld getuige zijn van het trainingsspektakel van vandaag!

 

Al weer op tijd (al vóór het geplande tijdstip van 14:30 uur) melden de mannen zich op het trainingsveld voor een hele leuke training. Een training gericht op afwerken op de goal. We telden deze middag 19 koppen en we misten de complete B-kern die blijkbaar een vrije middag had. Ook was Koen van de Laak, die gisteren samen met Hyun Jun Suk en de medische staf trainde, niet aanwezig en David Teixera zat in het krachthonk, zo wist Pieter Huistra ons te melden. Thomas Enevoldsen was wel aanwezig maar trainde apart met manueel therapeut Wouter van den Berg. Thomas vertelde ons dat hij nog best veel last had van zijn enkelblessure. Emil Johansson deed wel het grootste gedeelte van de training met de groep mee.


Na het gebruikelijke warmlopen kregen de spelers als soort van warming-up oefeningen waarbij ze elkaar snel en strak de bal moesten toespelen met twee man tegenover elkaar. Vele soorten van sprintoefeningen met bal aan de voet werden er gedaan of met de bal in de hand, een sprint trekken en terug en de bal overgeven aan een andere speler. Dit was dus een oefening puur op snelheid gericht.


Ruud Hesp nam ondertussen Luciano en Brian van Loo onder handen en dat was in de stromende regen, maar het buitje duurde maar kort.


Ook de onvermijdelijke rondo kon niet ontbreken op deze training want dat zie je bijna iedere training wel terug, en dus ook vanmiddag. De groep werd in drie kleine groepen verdeeld met twee groepen van zes spelers en één groep met vier 'neutrale spelers', in dit geval controlerende middenvelders (waaronder Tom Hiariej):


Groep 1: Tadic, Ivens, Burnet, Kappelhof, Pedersen, Jones

Groep 2: Andersson, Suk, Kwakman, Bacuna, Johansson, Van Dijk

Groep 3: Holla, Kieftenbeld, Sparv, Hiariej

 

Er werd fel en geconcentreerd gespeeld en Pieter Huistra gaf duidelijk aanwijzingen als er iets niet goed ging.

 

Daarna werd het voor het aanwezige publiek leuk om te kijken want er werd afgewerkt op de goal, altijd leuk om te zien. Het veld werd in twee gedeelten verdeeld en de ene groep bestond uit Tadic en Jones vanaf links en Andersson en Bacuna vanaf rechts en die moesten voorzetten geven op Suk en Pedersen. Brian van Loo verdedigde hierbij het doel.


De andere groep deed een andere oefening waarbij Ivens, Kwakman, Van Dijk, Holla, Kieftenbeld en Sparv een lange bal moesten geven naar de zijkanten waar vanaf links Burnet en Johansson en vanaf rechts Hiariej en Kappelhof opkwamen en die moesten dan naar binnen trekken en afwerken op Luciano. De heren konden het net wel vinden maar Luciano pakte ook vele mooie ballen maar soms liet hij zijn ongenoegen blijken als er wel werd gescoord.

 

Brian van Loo en Luciano wisselden toen van goal en er werd een andere oefening gedaan. De backs bleven op hun plaats maar moesten nu een voorzet geven op snelheid waarbij er steeds twee aan twee een duo voor het doel verscheen om af te werken op goal. De duo's werden gevormd door Holla en Kieftenbeld, Sparv en Ivens en Van Dijk en Kwakman. De ene na de andere bal vloog het doel in en vooral Maikel Kieftenbeld scoorde het ene na het andere doelpunt. Soms werd er simpel gescoord maar soms ging de bal erg mooi de kruising in. Dit vinden de spelers ook leuk om te doen en het plezier spatte er van af en er werd veel gelachen, vooral als iemand een makkelijke bal miste maar ook wekte het wel irritatie op bij een speler als die een goeie voorzet miste en dus niet scoorde.

 

De spelers vonden het jammer dat ze hiermee moesten stoppen, maar Huistra vond het tijd worden voor een partijspel van acht tegen acht. Wij waren uiteraard nieuwsgierig of er al iets zichtbaar was voor de basis van zaterdagavond, maar dat was niet het geval. De trainingen van de donderdag en vrijdag zullen daar meer uitsluitsel over geven.

 

Vanmiddag waren de groepen als volgt verdeeld:

Gele team: Luciano, Kieftenbeld, Pedersen, Ivens, Burnet, Hiariej, Jones, Tadic, Kappelhof (negen spelers van wie er steeds één speler wissel was)
Groene team: Van Loo, Van Dijk, Kwakman, Andersson, Sparv, Bacuna, Holla, Suk

Dit ging er ook weer lekker fel aan toe en veel werd er niet gescoord. We zagen doelpunten van o.a. Pedersen, Burnet en Andersson.


Tegen 16.00 uur vond Huistra het genoeg en mochten de spelers uitlopen en gaan douchen. Inmiddels was de dierenambulance gearriveerd want voor de kleedkamers lag een doodzieke egel en de mensen van de ambulance hebben de egel meegenomen voor verdere verzorging.

 

Foto's van de training van woensdag 14 september 2011:

 

DSC_0004 (Small)
DSC_0014 (Small)
DSC_0017 (Small)
DSC_0026 (Small)
DSC_0027 (Small)
DSC_0039 (Small)
DSC_0045 (Small)
DSC_0048 (Small)
DSC_0050 (Small)
DSC_0053 (Small)
DSC_0055 (Small)
DSC_0057 (Small)
DSC_0059 (Small)
DSC_0062 (Small)
DSC_0063 (Small)
DSC_0066 (Small)
DSC_0068 (Small)
DSC_0070 (Small)
DSC_0072 (Small)
DSC_0077 (Small)
DSC_0080 (Small)
DSC_0085 (Small)
DSC_0086 (Small)
DSC_0089 (Small)
DSC_0090 (Small)
DSC_0093 (Small)
DSC_0094 (Small)
DSC_0099 (Small)
DSC_0100 (Small)
DSC_0104 (Small)
DSC_0106 (Small)
DSC_0108 (Small)
DSC_0109 (Small)
DSC_0110 (Small)
DSC_0111 (Small)
DSC_0114 (Small)
DSC_0132 (Small)
DSC_0134 (Small)
DSC_0138 (Small)
DSC_0142 (Small)
DSC_0143 (Small)
01/41 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.