Wedstrijdverslagen

Voetbal verbroedert - het bewijs werd vanmiddag andermaal geleverd. De supporters van FC Groningen vierden na afloop van de met 2-1 tegen Heracles gewonnen wedstrijd feest: de overwinning, die door twee doelpunten van de na dit seizoen tot onze grote spijt afscheid nemende Rasmus Lindgren tot stand kwam, zorgde ervoor dat de Groningers zich met een zevende plaats verzekerd weten van de play-offs voor Europees voetbal. Maar de miraculeuze wijze waarop ajax naast het landskampioenschap wist te grijpen zorgde voor euforie in heel Nederland, de Euroborg incluis. Een zondag om nooit te vergeten!

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

FC Groningen heeft vanavond volkomen verdiend gewonnen van Roda JC, dat met een ultraverdedigend concept naar het hoge noorden was afgereisd, voor een luizig puntje of een nog luiziger overwinning was gekomen maar puntloos terug naar Kerkrade mag. De wedstrijd was met name vóór rust zeer vermakelijk, aangezien FC Groningen zich toen diverse kansen creëerde. Erwin van de Looi paste in de rust een merkwaardige wissel toe. Met name het inbrengen van Alexander Sørloth voor de zeker niet tegenvallende Danny Hoesen pakte slecht uit.

FC Groningen is voor de derde maal op rij ongeslagen gebleven. Op de zeges bij ADO Den haag en thuis tegen De Graafschap volgde vanavond een meer dan verdienstelijk gelijkspel bij Feyenoord. Na afloop van de wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op de borden, na een 0-1 ruststand (doelpunt Michael de Leeuw), en het door de Trots van het Noorden behaalde punt was absoluut verdiend.

Interview met Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd
Interview met Giovanni van Bronckhorst na afloop van de wedstrijd
Interview met Michael de Leeuw na afloop van de wedstrijd
Interview met Michiel Kramer na afloop van de wedstrijd

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Lange tijd waren de supporters van FC Groningen tegen wil en dank getuige van de volgende episode in het Ronddolend Circus Van de Looi. In een vlaag van verstandsverbijstering was Jarchinio Antonia een basisplaats gegund, en pas in de 67e minuut zag de hoofdtrainer van FC Groningen het licht door de wanpresterende en luie Antonia uit zijn lijden te verlossen en te vervangen door de drie klassen beter zijnde Oussama Idrissi, die ook nog eens meer inzet aan de dag legt. Even daarvoor was Jesper Drost naar de kant gehaald, en deze miskoop pur sang had net als Antonia buitensporig veel speeltijd gekregen - onbegrijpelijk.

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Arbiter Bas Nijhuis leek in de 30e minuut bevangen door een onvervalste aanval van stekeblindheid toen hij Michael de Leeuw na een onderonsje met de bloedzuigende Tom Beugelsdijk met een rode kaart wegstuurde. Kennelijk was Nijhuis' gezichtsvermogen ten gevolge van een overmatig bezoek aan zonnebankcentra dermate aangetast dat hij niet zag, of niet wilde zien, dat Tom Beugelsdijk seconden daarvoor De Leeuw bewust een knietje in het gezicht gaf, maar al met al had de wedstrijd gerust met 11 tegen 11 voortgezet kunnen worden - zoveel was er niet aan de hand.