Blamage FC Groningen tegen hekkensluiter RKC: 3-1 nederlaag

Zelden zullen we uit een nederlaag van de FC zo weinig aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd hebben kunnen halen als vanavond. Grunn speelde na 11 minuten een (met de instelling van vandaag) verloren wedstrijd toen Luciano er met rood af moest, hij haalde de doorgebroken Benschop onderuit. Van Loo kwam er in ten koste van Enevoldsen, één van onze spelers met de meeste creativiteit. Woest beende de Deen linea recta naar de kleedkamer. Al snel stond RKC met 2-0 voor. Vlak voor rust scoorde Matavz uit een vloeiende aanval. Na de 3-1 in de 2e helft gebeurde er niks meer in Waalwijk. De druiven zijn zuur.

Het vermelden verder nog waard is (1) het feit dat achterin bij zowel de 1-0 als bij de 3-1 (beide doelpunten werden door de grootste plaaggeest aan Waalwijkse kant, Benschop, gescoord) eclatante dekkingsfouten werden gemaakt in de verdediging van de FC, de Brabander stond beide malen nl. gruwelijk vrij. Hoe kan het toch dat we dit seizoen zoveel doelpunten tegen krijgen door volledig vrijgelaten tegenstanders?

Tevens opvallend is (2) het feit dat we zo weinig uitgespeelde kansen creëren. Het aan de tegenstander opleggen van onze wil ontbreekt met name in uitwedstrijden volledig, ook tegen op papier matige tegenstanders (in de competitie dan, in de beker is het natuurlijk een heel ander verhaal). We lijken voorin body en verder een echte oppepper te missen, iemand die de boel op scherp zet bij tegenslagen. De ploeg oogt mat, de over-mijn-lijk-mentaliteit was er vandaag niet. Ook met 10 tegen 11 had er veel meer ingezeten, maar dan had de ploeg er wel met meer overtuiging voor moeten gaan. Trainer Ron Jans verklaarde na afloop volkomen terecht: "Wij hebben van onszelf verloren. Het zat in de hoofden van de spelers."

Aan de wedstrijd van vanavond moeten we zo weinig mogelijk woorden meer vuilmaken. Momenteel lijkt ons hoofddoel om de play-offs voor nacompetitie te ontlopen alsmede het via de beker glans proberen te geven aan dit tot nu toe zwaar teleurstellende seizoen. Na 14 wedstrijden staat ons schamele puntenaantal immers op 13, terwijl we op een 13e plek op de ranglijst zijn terug te vinden met maar twee puntjes minder dan de nr. 17, VVV, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft - wie had dat voorafgaand aan dit seizoen gedacht.

Zondag wacht NEC-thuis, de drie punten zijn (wederom) broodnodig.

Luciano (11' rood); De Roover (46' Holla), Sankoh, Granqvist, Jansen (67' Zonneveld); Ajilore, Lovre, Bacuna; Van de Laak, Matavz, Enevoldsen (14'  Van Loo).
Rest bank: Hiariej, Garcia, Koc, Pedersen.

Opstelling RKC Waalwijk

Levita; Varela, Gudde, Van Mosselveld, Mulder, Berger, Obodai, Agustien, Metaj (84' Van Hout); Benschop (75' Benson), Idabdelhay.
Rest bank: Wevers, Di Gregorio, Stans, Vorm.

Scores: 18' Benschop (Idabdelhay) 1-0, 30'  Berger (rebound) 2-0, 42' Matavz (Granqvist) 2-1, 56' Benschop (Mulder) 3-1.

Scheidsrechter: Nijhuis
Rode kaart: 11' Luciano (neerhalen doorgebroken Benschop)
Gele kaartP: 29' Granqvist (overtreding op Metaj), 68'  Ajilore (overtreding op Agustien), 80' Agustien (tijdrekken)

(foto: www.dvhn.nl)