Vanmiddag: FC Groningen - KAA Gent --> eindstand: 3-3

FC Groningen speelt vanmiddag in het zonnige Oliva het tweede van drie oefenduels die tijdens het trainingskamp op het programma staan. Op één van de velden van het trainingscomplex in Oliva stuit het op het Belgische KAA Gent, dat gisteren een nieuwe trainer heeft benoemd, en wel de 52-jarige Spanjaard Victor Fernandez, die eerder Real Zaragoza (2x), Tenerife, Celta de Vigo, Real Betis (2x) en FC Porto onder zijn hoede had.

Hij is de vervanger van de op 3 januari. jl. ontslagen Bob Peeters, die welgeteld twee maanden in dienst was. Aan Fernandez de schone taak om zijn nieuwe spelersgroep weer in het gareel te krijgen. De spelers van Gent, die zes dagen trainersloos waren, zijn in Spanje al eens met elkaar op de vuist gegaan en we verwachten vanmiddag dan ook een interessant potje.

Wim Entzinger, ter plaatse aanwezig lid van de Raad van Commissarissen en in zijn vrije tijd razende reporter van de FC, heeft zich opnieuw bereid verklaard wetenswaardigheden rond de wedstrijd met ons te delen. Wij houden jullie vanmiddag dan ook op de hoogte van het wedstrijdverloop!

Robert Maaskant:

"Zo'n drie posities staan nog ter discussie; iedereen kan zich deze week nog laten zien"

FC Groningen schrijft op de clubsite dat de FC vanmiddag met het sterkst mogelijke team aantreedt (Género Zeefuik is overigens nog niet wedstrijdfit), en dat er vanmiddag en morgen, als tegen NAC Breda wordt geoefend, vóór en na rust vermoedelijk niet met twee verschillende teams zal worden gespeeld.

Maaskant: "Er wordt uitstekend gewerkt. We trainen hard, met het nodige loopwerk. Je gaat nu wel merken dat het concurrentie-gevoel toeneemt. We werken naar vastigheid toe en daarin maken we keuzes. Dat houdt iedereen wakker, want je ziet spelers denken: ‘Zit ik bij de goede groep of niet?’ Daar moet ik met mijn staf attent op zijn. We gaan steeds meer met een vaste basisgroep werken. Ook in de partijen elf tegen elf, die we op de trainingen spelen, richten we ons daarop. Maar de kaarten zijn nog niet helemaal geschud. Zo’n drie posities staan nog ter discussie, maar ook daarin zullen we naar de herstart van de competitie toe beslissingen moeten gaan nemen. Iedereen kan zich deze week nog laten zien."

Kijk verderop voor de opstellingen van beide ploegen! Wij berichten straks op Twitter (https://twitter.com/FCGOnline) live over de wedstrijd; ons wedstrijdverslag volgt na het duel.

Eindstand: 3-3

Scoreverloop:

35' 1-0 Michael de Leeuw (assist Lorenzo Burnet)

51' 2-0 Andraz Kirm (assist Tim Sparv)

71' 2-1 Elimane Coulibaly

80' 2-2 Ibrahima Conté (strafschop)

86' 3-2 Rasmus Lindgren (vrije trap)

89' 3-3 Alvarado Juan Albert Andreu

Robert Maaskant tevreden over Rasmus Lindgren die tegen FC Utrecht zal spelen

Robert Maaskant toonde zich na de wedstrijd tevreden over het spel van Rasmus Lindgren. De Zweed zal tegen FC Utrecht spelen en dus vermoedelijk in de basis starten, zo bericht RTV Noord.

RTV Noord heeft op de website ook beelden van de wedstrijd geplaatst.

Opstelling FC Groningen (4-3-3) (bron):

Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Lindgren (86' Femi), De Leeuw, Sparv; Schet, Texeira (76' Zivkovic), Kirm (76' Kostic)

Bank: Bizot, Bacuna, Kostic, Femi, Magnasco, Zivkovic, Bakker

Opstelling KAA Gent:

Boeckx, Rafinha, Nahayo, Zukanovic, Mareval, Hubert, Neto, Lepoint, Mboyo, Coulibaly, Brüls

Helaas moeten we constateren dat uit werkelijk niets blijkt dat er op korte termijn op een 4-4-2 speelwijze zal worden overgegaan. Net als tegen AFC wordt in een 4-3-3 opstelling gespeeld. We gaan er dan ook vanuit dat dit ook de strijdwijze voor de tweede seizoenshelft zal zijn, hetgeen we betreuren.

Maikel Kieftenbeld (knieklachten) en Hilal Ben Moussa (ziek) ontbreken vanochtend overigens op de training van FC Groningen.

Género Zeefuik speelt niet tegen KAA Gent

Aan de kant van FC Groningen verwachtten we aanvankelijk dat Género Zeefuik vanmiddag in actie zou komen, ook al stond hij volgens Frederick Stokker van RTV Noord gisterochtend nog 'hoestend en proestend' op het trainingsveld. Het Dagblad van Het Noorden bericht echter dat Zeefuik vanmiddag niet zal spelen omdat Robert Maaskant hem nog onvoldoende wedstrijdfit acht.

We hopen dat Rasmus Lindgren opnieuw een goede pot voetbal op de mat weet te leggen en zich als vaste waarde in de ploeg gaat spelen. Van hem verwachten we in het restant van de competitie nl. erg veel. Wellicht is juist hij het creatieve smeermiddel tussen de linies dat in de eerste helft van de competitie, toen het op resultaat gerichte 'betonvoetbal' de boventoon voerde, zo node werd gemist.

Rasmus Lindgren, vorige week zondag in actie tegen AFC