FC Groningen verliest laatste oefenduel van NAC Breda: 0-1

FC Groningen speelt vanmiddag in El Saler, een plaats in de buurt van Valencia, het laatste oefenduel van het trainingskamp dat nog tot morgen duurt. Vanaf 15.30 uur is competitiegenoot NAC Breda de tegenstander. Aangezien FC Groningen gisteren ook al een oefenwedstrijd speelde en veel van de spelers de 90 minuten hebben volgemaakt, is het de verwachting dat er vanmiddag een geheel ander elftal aan de aftrap zal staan dan in de wedstrijd tegen KAA Gent.

Zo komt mogelijk ook Género Zeefuik in actie die wegens ziekte pas woensdag bij de groep kon aansluiten. Voor de wedstrijd van gisteren werd hij door trainer Robert Maaskant nog niet wedstrijdfit bevonden.

We zullen ook vandaag weer proberen zo goed mogelijk live verslag te doen van de wedstrijd, volg ons hiervoor op Twitter via https://twitter.com/FCGOnline. De tussenstand en het eventuele scoreverloop zal ook via deze site te volgen zijn.

Kijk verderop voor de opstellingen van beide ploegen!

Eindstand: 0-1

Scoreverloop:

90' 0-1 Mark Looms (kopt raakt uit corner van Thilo Leugers)

Waar FC Groningen tijdens het trainingskamp in totaal drie oefenwedstrijden afwerkt, heeft NAC Breda ervoor gekozen om alleen tegen FC Groningen te spelen. De verwachting is dan ook dat NAC Breda vanmiddag in de sterkst mogelijk opstelling aan de aftrap zal verschijnen, iets wat FC Groningen gisteren al bij de met 3-3 gelijk gespeelde wedstrijd tegen KAA Gent deed.

Toch zal er vanmiddag in El Saler bepaald geen B-elftal aan de aftrap staan. Met spelers als Zeefuik, Bacuna, Femi, Magnasco, Kieftenbeld, Bos, Bakker, Van Moorsel en talent Zivkovic hoeft het elftal dat vandaag de wedstrijd zal spelen niet als kwalitatief (veel) minder beschouwd te worden.

Zodra er meer over de wedstrijd bekend is, zoals de opstellingen van beide teams, zullen we een update plaatsen.

UPDATE: Opstelling FC Groningen is bekend

Inmiddels is bekend welk elftal vanmiddag om 15.30 uur aan de aftrap zal staan. Zoals verwacht heeft Robert Maaskant ervoor gekozen om de spelers minuten te laten maken die gisteren niet of maar kort in actie zijn gekomen. De opstelling, met 11 andere basisspelers in vergelijking met het oefenduel van gistermiddag, ziet er dan ook als volgt uit:

Bizot, Magnasco, Letschert, Bakker, Van Nieff, Femi, Van Moorsel, Bacuna, Kostic, Zeefuik (60' Zivkovic) en Bos

Bankbezetting: Luciano, Kappelhof, Burnet, Sparv, Kirm, Zivkovic

Opstelling NAC Breda:

Ten Rouwelaar, Janse, Luijckx, Botteghin, Van der Weg, Gilissen, Gudelj, Hadouir, Seuntjens, Ars, Verbeek

Sepp de Roover ontbreekt vanwege een lichte liesblessure; Jordy Buijs is afwezig vanwege privé-omstandigheden.

In de basis van NAC Breda start Sjoerd Ars, spits van het Bulgaarse Levski Sofia. Na de wedstrijd tegen FC Groningen zal NAC besluiten of het Ars tot het einde van dit seizoen huurt, zo bericht Omroep Brabant.

Maikel Kieftenbeld zal vanmiddag niet in actie komen. Hij heeft in de loop van de week knieklachten opgelopen en krijgt rust. Hilal Ben Moussa ontbreekt eveneens. Hij is ziek.

Eerste helft

Over het eerste bedrijf, dat te laat begon omdat de arbitrage  zich in allerijl moest omkleden omdat de shirts wel erg veel op die van FC Groningen leken, kunnen we kort zijn. De kansen waren schaars. Henk Bos en Leandro Bacuna hadden een mogelijkheid, en aan de kant van NAC Breda hadden Cilessen en Gudelj kansjes. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Tweede helft

De wedstrijd lijkt lang op 0-0 uit te draaien, maar in de slotminuut kopt invaller Mark Looms voor NAC Breda binnen uit een corner van de Duitser Thilo Leugers, ook al een invaller. Kort daarna zit de wedstrijd erop. Leandro Bacuna en Nebosja Gudelj scoorden nog geel; de betere kansen waren in de tweede helft voor NAC, zo schrijft FC Groningen op de clubsite.

FC Groningen wisselde na een uur: Richairo Zivlovic kwam in de ploeg voor Género Zeefuik.