FC Groningen mist een koele afmaker in de Kuip en verliest met 1-0 van Feyenoord

FC Groningen is er vanmiddag niet in geslaagd Feyenoord in de Kuip pijn te doen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kan weliswaar terugkijken op een aardige wedstrijd, maar bleef uiteindelijk met lege handen staan. Een vroeg doelpunt van Pellè werd de Groningers fataal. Op dat moment had Groningen al voor moeten staan. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Tjaronn Chery had de Trots van het Noorden op voorsprong moeten zetten. Hij werd uitstekend bediend door Michael de Leeuw en leek zelf een beetje van deze enorme kans te schrikken.

Vrij voor keeper Erwin Mulder, vanmiddag uitstekend keepend, schoot hij echter naast.

Beeldmateriaal van FOX Sports:

Samenvatting Feyenoord - FC Groningen

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Ronald Koeman na de wedstrijd

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Ronald Koeman vóór de wedstrijd

Eerste helft

Groningen begon stormachtig aan de eerste helft. Nadat Chery de bal al in de eerste minuut naast had geschoten, ging Groningen nog even door met het door de aanhang zo geliefde powerplay. Uit de eerste de beste beste aanval van Feyenoord wist Pellè aan de andere kant wel te scoren. Böetius kreeg alle ruimt van Magnasco om de bal op het hoofd van de kopsterke Pellé te plaatsen, en Kappelhof greep niet adequaat in: 1-0 voor de thuisploeg na zeven minuten.

De Trots van het Noorden herstelde zich echter en zo kon het publiek in de eerste helft een wedstrijd aanschouwen die aardig gelijk op ging, maar waar erg weinig voor de beide doelen gebeurde. Groningen stond verdedigend en op het middenveld prima, maar wist zich aanvallend geen kansen te creëren. Michael de Leeuw speelde prima, maar niet als een diepe spits en Andraz Kirm kon vandaag niet laten zien waarom hij een basisplaats verdiende. Ook Filip Kostic wist zijn directe tegenstander meestal niet te verschalken.

Meest opmerkelijke moment in de eerste helft was verder nog wel een gele kaart voor Stefano Magnasco, die niet voor de Chileen maar voor Eric Botteghin had moeten zijn - als de overtreding al een kaart waard was. We zijn benieuwd of FC Groningen - net als eerder dit seizoen Cambuur en Feyenoord - tegen de gele kaart voor Magnasco in beroep zal gaan bij de KNVB.

Tweede helft

Feyenoord kwam beter uit de kleedkamer dan de FC en nam het heft in het eerste kwartier van de tweede helft duidelijk in handen. Groningen had weinig in te brengen in deze fase van de wedstrijd. Nadat Pellè met een mooi schot de lat had geraakt, leken de Groningers wakker geschud. In het laatste half uur van de wedstrijd wist de Trots van het Noorden zich een aantal uitstekende kansen te creëren. De beste mogelijkheid was hierbij voor de Sloveen Kirm die, na een uitstekende voorzet van Wijnaldum, vrij voor Mulder opdook maar de bal door de keeper gestopt zag worden. Groningen was hiermee aan de beste aanvallende fase van de wedstrijd begonnen en kreeg via Chery (kopbal net naast) en Kostic (afstandsschot net naast) nog een aantal uitstekende kansen op de gelijkmaker. In deze fase paste trainer van de Looi twee wissels toe - naar onze smaak te laat en helaas ook niet gedurfd genoeg. Eerst kwam Adorjan voor Hiariej in het veld, en pas voor de laatste vijf minuten werd Zivkovic voor Kirm in het veld gebracht.

Waar de aanvallende spelers van FC Groningen niet in slaagden de bal achter keeper Mulder te krijgen, daar lukte het ook de Feyenoorders niet om de bal voor een tweede keer achter Marco Bizot te krijgen. Hij keepte een uitstekende wedstrijd en hield zijn ploeg met een aantal uitstekende reddingen in de wedstrijd.

De wissels sorteerden niet het nodige effect en dus verloor FC Groningen de tweede wedstrijd op rij. Toch was het geboden spel van een heel ander niveau dan afgelopen zondag tegen ADO Den Haag. Al met al speelde Groningen een prima wedstrijd en was een puntendeling in de Kuip zeker verdiend geweest. Aan de andere kant baart het zorgen dat de Groningers in deze fase van de competitie zo moeilijk tot scoren weten te komen. Waar aan het begin van het seizoen nog erg makkelijk werd gescoord, wil de bal er op dit moment nog maar zelden in het doel van de tegenstander belanden. Duidelijk is daarbij dat met Nick van der Velden een zeer belangrijke speler wordt gemist.

Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (78’ Adorjan), Kieftenbeld, Chery; Kostic, De Leeuw, Kirm (85’ Zivkovic).
Rest bank: Luciano, Ekong, Letschert, Lindgren, Texeira.

Opstelling Feyenoord
Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Goossens (73’ Vormer), Pellè, Boëtius
Rest bank: Lamprou, Verhoek, Kongolo, Bakkal, Te Vrede, Van Beek.

Score: 7’ Pellè (Boëtius) 1-0

Scheidsrechter: Blom