FC Groningen verliest ook tweede oefenduel: 0-1 tegen NAC Breda

Als sluitstuk van het trainingskamp in het Spaanse Oliva speelde FC Groningen vanmiddag op het eigen trainingscomplex een oefenwedstrijd tegen NAC Breda, de club waar technisch directeur Jeffrey van As is opgestapt en bliksemsnel is vervangen door Graeme Rutjes. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Zo goed als exact een jaar geleden, nl. op 11 januari 2013, oefenden beide teams in Spanje ook al tegen elkaar. De Brabanders wonnen toen met 0-1 door een doelpunt van Mark Looms in de slotminuut.

Eindstand: 0-1; kort verslag en statistieken verderop

Scoreverloop:

67' 0-1 Jeffrey Sarpong (rebound na schot Stipe Perica)

Opstelling FC Groningen:

Kostic - De Leeuw - Chery

Hiariej (75' Ben Moussa) - Adorjan (75' Zeefuik) - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Hateboer (46' Burnet)

Bizot

Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg, Gilissen, Seuntjens, Hadouir, Sarpong, Poepon, Tighadouini.

Wissels:

46' IN: Swerts, Bodor, Hooi, Perica, Kwakman, Suk; UIT: Tighadouini, Seuntjens, Drost, De Roover, Van Der Weg, Hadouir

75' IN: El Allouchi, Maatsen, Gommeren, Stuy van den Herik; UIT: Sarpong, Poepon, Gilissen, Buijs

Eerste helft

In het eerste bedrijf wordt niet gescoord. FC Groningen was de iets betere ploeg zonder dat het zich gevaarlijke kansen wist te creëren. Vlak vóór rust had NAC Breda op voorsprong kunnen komen. Het schot van Anouar Hadouir vloog echter over het doel van Marco Bizot.

Tweede helft

Het spel van FC Groningen was na de rust minder dan daarvoor. NAC kwam in de 67e minuut op voorsprong uit een aanval via Joey Suk en Elson Hooi. Stipe Perica schoot tegen Marco Bizot aan, waarna Jeffrey Sarpong uit de rebound scoorde. Filip Kostic had vlak voor tijd nog kunnen scoren, maar zijn schot vloog rakelings langs het doel van Jelle Ten Rouwelaar, de enige speler van NAC die vanmiddag niet werd gewisseld. Elson Hooi verscheen vervolgens ook nog een keer vrij voor Bizot, dus het ook nog 0-2 kunnen worden.

FC Groningen heeft derhalve in twee oefenduels evenzovele 0-1 nederlagen geleden. Eerder was ook KAA Gent al de (gelukkige) winnaar.

Zaterdag vliegt de selectie terug naar Nederland. Maandagmiddag wordt er gewoon weer op het TCN trainingsveld getraind.