FC Groningen boekt op dramatisch speelveld eerste overwinning in 2014; Tjaronn Chery matchwinner tegen Go Ahead Eagles

Speaker Wildeman had het bespottelijke gesponsorde gelukwensen bij wissels en het ingaan van blessuretijd tot onze vreugde achterwege gelaten en ingewisseld voor het veel aanstekelijker toewensen van een daverende wedstrijd. De spelers van FC Groningen pakten deze woorden vanmiddag bij het eerste fluitsignaal van arbiter Van Sighem goed op, speelden het dramatisch gestarte Go Ahead Eagles van het kastje naar de muur en kwamen al na drie minuten op voorsprong door een mooi doelpunt van Tjaronn Chery

Sfeerreportage Afscheid Luciano en FC Groningen - Go Ahead Eagles van Frits Kor:

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - Go Ahead Eagles

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Foeke Booy na de wedstrijd

Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

Interview met Marnix Kolder na de wedstrijd

Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd

Interview met Foeke Booy vóór de wedstrijd

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Foeke Booy na de wedstrijd

Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd

Interview met Marnix Kolder na de wedstrijd

Onderaan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Zijn schot vanaf een meter of 20 sloeg via de binnenkant van de paal binnen. Het publiek ging er eens goed voor zitten, helemaal toen een voorzet van Filip Kostic door twee aanglijdende Groningers bijna tot doelpunt gepromoveerd kon worden. Niets leek een monsterzege voor de thuisploeg in de weg te staan, maar gaandeweg de wedstrijd mondde het geduldige opbouwen van achteruit uit in een foutenfestival dat uiteindelijk tot billenknijpen in de slotfase leidde. Uiteindelijk was de overwinning op de praktisch onbespeelbare akker aan de Boumaboulevard verdiend. De thuisploeg had eerder al een aantal goede kansen niet benut, en met kunst- en vliegwerk trok de equipe van Erwin van de Looi de overwinning over de streep. Go Ahead Eagles had nl. opeens bloed geroken en speelde alles of niets.

Er had vanmiddag echter meer ingezeten dan een magere 1-0. Er werd soms te stroperig opgebouwd; bij wél snel dirigeren van de bal naar voren was de eindpass veelal niet goed of werd de bal al in een eerder stadium verkwanseld. Bij een iets aanvallender ingesteld wisselbeleid hadden we Krisztian Adorjan langer op het veld gezien. Adorjan had met een mooi schot de lat had geraakt en zat lekker in de wedstrijd toen hij werd gewisseld; hij oogde toen zeker niet te vermoeid om door te spelen. Naast Género Zeefuik - wederom prima ingevallen - hadden we ook graag Richairo Zivkovic begroet. De jongeling werd vanmiddag echter geen invalbeurt gegund.

Opvallendste spelers aan de kant van de FC: doelpuntenmaker Tjaronn Chery (was weer overal te vinden en stond aan de basis van veel aanvallen, al ging er ook veel mis), Hans Hateboer (kleunde er weer lekker in en zweepte het publiek op alsof hij al jaren in het eerste speelt), Yoëll van Nieff (net als Hateboer een bikkelende mannetjesputter; heeft bovendien een goed overzicht) en Filip Kostic (scoorde een ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd doelpunt).

Michael de Leeuw daarentegen zat vanaf minuut één niet in de wedstrijd, en ook de wisseling van de punt van de aanval naar het middenveld, de laatste 30 minuten van de wedstrijd, deden hem geen goed. Género Zeefuik solliciteert nadrukkelijk naar een basisplaats; bij elke invalbeurt gebeurt er iets op het veld en met de ploeg - met hem heeft de FC een scherpe spits in huis. Overigens had Zeefuik een beste kans, waarbij hij via een prima pass van Hans Hateboer vrij voor keeper Andersen was gezet, best mogen binnenschieten.

FC Groningen is door de overwinning, de eerste in dit kalenderjaar, in punten gelijk gekomen met de nummer acht, PEC Zwolle, dat een net iets beter doelsaldo heeft. Er zal echter niet aan inzet, maar wel aan het effectief uitspelen van aanvallen en het benutten van kansen gewerkt moeten worden om ook de komende serie wedstrijden winnend te kunnen afsluiten. Veel, maar niet alles kan op het hopeloze speelveld afgeschoven worden.

Vóór aanvang van de wedstrijd werd afscheid genomen van Luciano. De Braziliaan werd mooi toegesproken door Hans Nijland, en kreeg daarna zelf de microfoon aangereikt. Hij bedankte club en supporters emotioneel. Bedankt voor alles, Luciano!

Klein van stuk, groots in daden. Luciano bedankt!

Eindelijk weer eens juichen voor een overwinning!

Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Adorjan (62' Zeefuik), Kieftenbeld (83' Lindgren), Van Nieff, Chery, De Leeuw, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Kirm, Hiariej, Wijnaldum, Zivkovic.

Opstelling Go Ahead Eagles
Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk (72' Haps), Overgoor (77' Rijsdijk), Falkenburg, Turuc, Godee, Kolder, Houtkoop (63' Antonia).
Rest bank: Ter Mate, Amevor, Azevedo, Lambooij

Score: 3''  Chery (Botteghin) 1-0

Scheidsrechter: Van Sichem
Overige official: Droste, De Vree en Sanders