Euroborg ontploft na last minute-goal Filip Kostic - wat een ontlading!

FC Groningen speelde vanavond niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar wat blijft hangen bij de supporters die vanavond in de Euroborg aanwezig waren zal de geweldige ontlading zijn toen Filip Kostic in de 92e minuut de 2-1 tegen de touwen joeg, naar de Noord Curve sprintte en voor de uitzinnige menigte salueerde. Een orkaan van euforische vreugdekreten steeg op vanaf de tribunes, en even later waren de drie punten een feit - de vierde zege op rij! Dat even daarvóór invaller Michael de Leeuw de gele kaart zag en over twee weken tegen Roda JC geschorst zal zijn mocht de pret niet drukken - ondanks het verre van sprankelende spel zullen de fans meer dan tevreden huis- of kroegwaarts getogen zijn.

Spelers en fans gaan uit hun dak - Tsunami!

Beeldmateriaal FOX Sports:

Samenvatting FC Groningen - NAC Breda

Doelpunt Filip Kostic

Doelpunt Nick van der Velden

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Nebojša Gudelj na de wedstrijd

Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd

Interview met Filip Kostic na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Jelle ten Rouwelaar na de wedstrijd

Beeldmateriaal NOS Sport:

Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd

Interview met Kees Kwakman na de wedstrijd

Interview met Jelle ten Rouwelaar na de wedstrijd

Sfeerreportage van Frits Kor:

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

FC Groningen is in punten gelijk gekomen met nummer zeven, AZ, dat zondagmiddag echter N.E.C. nog ontvangt.

De play-offs om Europees voetbal kunnen FC Groningen eigenlijk niet meer ontgaan, of de Trots van het Noorden moet de beide resterende wedstrijden (Roda-uit en Heracles-thuis) wel heel erg verprutsen.

Korte terugbklik op de wedstrijd

Onder het toeziend oog van ca. 50 vanuit Beerschot overgekomen fans, die het gerstenat niet schuwden, werden allereerst de vrijwilligers van FC Groningen (alle 400 in het algemeen en Roelof, Jaap en Anje in het bijzonder) door Hans Nijland in het zonnetje gezet, waarna de eerste helft begon. FC Groningen nam snel het initiatief, zette druk naar voren en werkte zich een slag in de rondte, maar het uitspelen van goede kansen was vanavond een brug te ver. In de punt van de aanval stond Richairo Zivkovic behoorlijk eenzaam, een situatie die bijna schreeuwde om versterking voorin. Género Zeefuik heeft vanavond echter niet eens warmgelopen, en Michael de Leeuw werd pas in de 89e minuut in de ploeg gebracht, dus eigenlijk duurde deze situatie van suboptimaal functionerend aanvalsspel de gehele wedstrijd.

Michael de Leeuw kwam overigens voor Krisztian Adorjan in de ploeg. De Hongaar kon Tjaronn Chery natuurlijk niet doen vergeten, maar speelde een uitstekende wedstrijd; met name voorin was het echter behelpen. Filip Kostic en Nick van der Velden slaagden er nl. niet in om een adequate hoeveelheid goede voorzetten van hun voeten te verzenden. Minder opvallend spelend, maar wederom zeer belangrijk: Rasmus Lindgren. Hij verzette weer zeer veel nuttig, vuil werk.

De passing van de thuisploeg was voor verbetering vatbaar, en FC Groningen had in de 37e minuut zomaar op achterstand kunnen komen. De equipe van Erwin van de Looi gaf weinig weg, maar een bal van Stipe Perica die Hans Hateboer volgens de arbitrage van de doellijn haalde had diezelfde lijn volgens vele anderen wel degelijk overschreden. FC Groningen kwam hier goed weg.

FC Groningen nam de leiding in de 54e minuut. Filip Kostic werd in het strafschopgebied neergelegd, waarna Nick van der Velden de bal vanaf de strafschopstip feilloos langs penaltykiller Ten Rouwelaar joeg. In de eerste helft had arbiter Eric Braamhaar ook al in drie situaties voor evenzovele strafschoppen voor FC Groningen kunnen fluiten, maar twee maal het tegen de grond werken van Rasmus Lindgren en één op hands lijkende situatie bleven onbestraft,

De FC had hiermee loon naar werken, want ook al was het spel op het stroperig ogende veld verre van flitsend - op basis van werklust en aanvallende intenties ging de voorsprong in Ordnung.

Uit het niets kwam NAC Breda echter langszij. In de 73e minuut werd er door de Groningse verdediging behoorlijk gestunteld, waarna Stipe Perica de op het laatste moment fit bevonden Marco Bizot kon kloppen. Een slaande beweging van diezelfde Stipe Perica in de 82e minuut richting Yoëll van Nieff bleef tot ieders stomme verbazing overigens zonder sanctie.

Bij FC Groningen lukte er weinig meer, en de wedstrijd leek op 1-1 af te stevenen. Filip Kostic dacht daar in de blessuretijd echter anders over. Hij slalomde zich naar een kansrijke situatie, haalde uit - het vervolg kennen we. Feest en drei punten!

Bizot; Hateboer, Botteghin, Wijnaldum, Burnet; Kieftenbeld, Adorjan (89’ De Leeuw), Lindgren (79’ Van Nieff); Van der Velden (84’ Kirm), Zivkovic, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Zeefuik, Saban, Cijntje.

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, Swerts (74’ Van der Weg), Drost, Buijs, Bodor, Gilissen (70’ Verbeek), Kwakman, Matic, Hooi, Perica, Poepon.
Rest bank: Babos, Sarpong, Suk, Hadouir, Seuntjens.

Scores: 55’Van der Velden (strafschop) 1-0, 73, Perica (Bodor) 1-1, 92’ Kostic (Van Nieff) 2-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Lobbert, Kleinjan en Oostrom
Gele kaarten: 60’ Burnet, 88’ Kostic, 93’ De Leeuw