FC Groningen werkte vanmiddag de vierde en laatste oefenwedstrijd af voordat de tweeluik tegen het Schotse Aberdeen zal losbarsten. Op het mooie Sportpark De Koepel in Haren was het Duitse VfB Oldenburg te gast. De Duitsers eindigden afgelopen seizoen als derde in de Regionalliga Nord, en was vooraf sterker dan BV Cloppenburg in te schatten.

Tegen laatstgenoemde opponent was zeker geen sprake van een walkover, en de ontmoeting van vanmiddag beloofde dan ook een prima voorbereiding op het Europese spektakel te worden.

Hans Nijland, present in Haren

Scoreverloop:
33' 0-1 Shaun Minns
45' 1-1 Nick van der Velden (assist Danny Hoesen)
55' 2-1 Lorenzo Burnet (assist Nick van der Velden)

Opstelling FC Groningen:
Padt, Hateboer, Botteghin (Van Nieff), Kappelhof, Burnet (Baas), Kieftenbeld, Chery, Lindgren, Van der Velden, Hoesen (Islamovic), Kostic (Oldenburger)

Bankbezetting FC Groningen:
Van der Lei, Magnasco, Baas, Hiariej, Saban, Van Nieff, De Leeuw, Oldenburger, Islamovic

Niet bij de selectie:
Antonia, Van der Laan, Zeefuik, Van Moorsel, Bakker, Bos, Ben Moussa

Kort wedstrijdverslag:
De 1.050 toeschouwers zagen in de eerste helft een matig tot slecht spelend FC Groningen, dat zeker niet de meerdere was van de Duitse opponent. In de tweede helft kwam de thuisploeg weliswaar beter voor de dag, maar dit werd in de hand gewerkt door de zeven wisselingen die Oldenburg in de rust aanbracht.

De Groningers gingen er niet altijd vol in; wij denken dat de spelers zich met het oog op de wedstrijden tegen Aberdeen spaarden. Tjaronn Chery had geen geluk met zijn afstandsschoten die hij een keer of drie vanaf zeker 40 meter op het vijandelijke doel afvuurde.

Aanwezig in Haren: 'spionnen' van Aberdeen (foto Emiel Venema)

Foto's van Albert Uilenberg: