De voorpret was voor de meegereisde fans groter dan het hoofdgerecht van vanavond. De supporters werden op een hele aardige wijze welkom geheten door de thuisclub en konden weer eens ouderwets in de hekken hangen. Toen de wedstrijd echter eenmaal begon moesten ze constateren dat de Trots van het Noorden weliswaar met aanvallende intenties aan het duel was begonnen, maar de equipe van Erwin van de Looi creëerde zich veel te weinig. De eindpass was onvoldoende, en het ontbrak aan creativiteit bij de aanvallend ingestelde mensen. Ook werd er niet zuinig met balbezit omgegaan: het leder werd te vaak ingeleverd.

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting FC Dordrecht - FC Groningen
0-1 Michael de Leeuw
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Ernie Brandts na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Ernie Brandts vóór de wedstrijd

Toen de trainersstaf er tegen het einde van de eerste heft bovendien voor koos om defensief te wisselen toen Tom Hiariej met een blessure naar de kant moest (gevreesd wordt voor een elleboog die uit de kom of gebroken is; Rasmus Lindgren in plaats van Mimoun Mahi verving hem), ja toen zag je het onheil in de tweede helft aankomen. Op slag van rust bracht Michael de Leeuw zijn ploeg met een prachtige (alweer zijn zesde) kopbal nog wel aan de leiding (de voorsprong was op grond van het balbezit en het spelbeeld verdiend), maar met het controleursduo Kieftenbeld-Lindgren slaagde de ploeg er - zoals wel vaker als beide heren samen in de basis staan - niet meer in om na de hervatting voldoende druk naar voren te zetten.

Erwin van de Looi bleef laf wisselen. Mimoun Mahi, niet geheel okselfris en dus op de bank begonnen (maar een hele helft had hij heus wel kunnen spelen), werd voor Danny Hoesen in de ploeg gebracht, en de hoofdtrainer wilde zelfs Lorenzo Burnet ook nog inbrengen. Toen echter de 1-1 in de 83e minuut te betreuren viel werd niet Burnet maar Nick van der Velden binnen de lijnen gebracht. Een andere aanvallend ingestelde speler, Jarchinio Antonia, moest echter het veld ruimen, daar waar het opofferen van een controleur of een verdediger veel meer voor de hand had gelegen om het tij alsnog te keren. FC Dordrecht bleef er nu nog in geloven, kwam er een paar keer uit en scoorde uiteindelijk zelfs. Als FC Groningen de opponent ook na het uitvallen van Hiariej vol bij de strot had gepakt, dan had het de score tegen het povere Dordrecht absoluut kunnen uitbouwen en was de wedstrijd al vroeg in de tweede helft beslist.

Al met al mag gesproken worden van een teleurstellende pot voetbal, die uitmondde in een volstrekt onnodig puntverlies tegen een sympathieke tegenstander die ondanks het gewonnen punt rechtsreeks op de Jupiler League afstevent. Als FC Groningen tegen het einde van de competitie twee punten tekort komt om de play-offs te halen, dan kan het meteen terugkijken naar de wedstrijd van vanavond.

Nog een slotwoord voor scheidsrechter Pol van Boekel: de beste man floot geen slechte wedstrijd, maar zijn kaartenwapperij was wel erg eenzijdig. Hiariej, Kieftenbeld en Mahi kregen allen geel (de kaart voor Mahi was ronduit belachelijk - van een Schwalbe was absoluut geen sprake), maar de thuisploeg werd ten onrechte geen enkele maal op de bon geslingerd.

Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia (86’ Van der Velden), Hiariej (44’ Lindgren), Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen (66’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Islamovic, Payne.

Opstelling FC Dordrecht
Kurto, Fortes, Haddad, Peersman, Ojo, Lieder (66’ Meulens), Ten Voorde, Van Overeem, Van Haaren (82’ Ekong), Koolwijk (46’ Gosens), Lima.
Rest bank: Te Loeke, Alesic, Vet, Touré.

Scores: 45’ De Leeuw (Antonia) 0-1; 83’ Gosens (afstandsschot) 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Overige official: Steegstra, Strijker, Berben
Gele kaarten: 31’ Hiariej, 61’ Kieftenbeld, 78’ Mahi