Vanmiddag werkte FC Groningen de eerste van twee in Spanje te spelen oefenwedstrijden af. Tegenstander was het Algerijnse Mouloudia Club d'Alger, de huidige nummer laatst in de hoogste Algerijnse divisie. De wedstrijd werd in Benidorm gespeeld, de plaats waar de Afrikanen hun trainingskamp hebben belegd. Aan de kant van FC Groningen zouden alle meegereisde spelers speeltijd krijgen, zo berichtte het Dagblad van het Noorden vandaag in de papieren editie.

Later werd duidelijk dat Eric Botteghin en Johan Kappelhof vanmiddag vanwege 'lichte fysieke ongemakken' niet in actie zouden komen, aldus Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden. Kijk verderop voor beide opstellingen en scoreverloop.

Uitslag FC Groningen - Mouloudia Club d'Alger: 0-1

Scoreverloop:
40' 0-1 Mustapha Djalit

Basis FC Groningen:
Van der Vlag, Payne, Hateboer, Van der Laan, Burnet, Antonia, Bos, Kieftenbeld, Chery, Rusnák, Islamovic
Bankbezetting: Sietsma, Baas, De Leeuw, Hoesen, Mahi, Van Nieff, Lindgren, Tibbling, Van der Velden, Bacuna
(allen met uitzondering van Juninho Bacuna gaandeweg de wedstrijd ingevallen)
Niet bij de selectie: Botteghin, Kappelhof, Ben Moussa

Opstelling MC Alger:
Djamili, Hakhout, Zechdang, Berchiche, Barchili, Djalit, Ouali, Ben Braham (Gormi), Gourmi, Karaoui, Handou

FC Groningen speelde gisteren een aantal partijtjes, waarin in de volgende opstellingen werd gespeeld:

Ploeg 1: