FC Groningen speelde vanmiddag de tweede en laatste oefenwedstrijd. Morgen zit het trainingskamp erop en vliegt het gezelschap terug naar het winderige Groningen, waarna komende week op het trainingsveld achter de Mediacentrale voorbereidingen voor de kraker tegen ajax getroffen zullen worden. Eerst werd er nog tegen KAA Gent aangetreden. De Belgen waren voor het derde jaar op rij in Oliva de opponent. Vorig jaar verloor de Trots van het Noorden met 1-0; in 2013 was het eindresultaat een opzienbarend 3-3 gelijkspel.

Eindstand: 0-2; opstellingen en scoreverloop verderop.

Inmiddels hebben we een wedstrijdverslag en foto's van Albert toegevoegd!

Juninho Bacuna werd vanmiddag als invaller in de ploeg gebracht en maakte daarmee zijn officieuze debuut voor het eerste elftal van FC Groningen. KAA Gent speelde in de eerste 65 minuten met een B-elftal, maar wist in die samenstelling wel een 2-0 voorsprong te bewerkstelligen. FC Groningen speelde door het vanwege transferperikelen niet meedoen van Michael de Leeuw met middenvelder Albert Rusnák als tweede spits naast Danny Hoesen.

Scoreverloop:

19' 0-1 Simon Moses Daddy
35' 0-2 David Pollet

Kort wedstrijdverslag van Albert Uilenberg
FC Groningen sloot het trainingskamp af met een wedstrijd waarin voor de derde maal op rij niet van KAA Gent kon worden gewonnen. Vanmiddag troffen beide teams elkaar voor het derde jaar tijdens het trainingskamp in het zonnige en vandaag extra warme Spaanse Oliva. Ook deze keer lukte het de Groningers niet om een adequaat antwoord te vinden op de tactiek van KAA Gent. Na twee keer zou men eigenlijk toch weten hoe de Belgen spelen. Ze spelen een geraffineerd spelletje door zich te laten inzakken en wanneer de tegenstander, zoals FC Groningen vanmiddag, gretig gaat voetballen dan komen de sluipmoordenaars uit Gent er overheen met een razendsnelle counter zoals in de 19e minuut toen Simon Moses Daddy toesloeg. Vlak daarna kreeg Danny Hoesen een kans die geen doel trof.

Verdedigend liet FC Groningen wel enkele steken vallen en dat werd in de 35e minuut afgestraft door David Pollet. In de eerste heeft speelde KAA Gent effectiever dan FC Groningen. De tweede helft ging gelijkmatig op, nieuweling Roland Baas deed het goed als linker centrale verdediger en ook de in de tweede helft ingevallen Juninho Bacuna scoorde een voldoende. Bij FC Groningen is het voetbal goed maar bij de 16 meter blijft het steken. De enige echte kans voor de Groningers was vlak voor tijd toen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Dino Islamovic rakelings over het doel ging.

Opstelling van FC Groningen:
Sergio Padt, Hans Hateboer, Eric Botteghin (46. Johan Kappelhof), Roland Baas (70. Martijn van der Laan), Lorenzo Burnet, Albert Rusnák (70. Juninho Bacuna), Maikel Kieftenbeld, Tjaronn Chery (46. Nick van der Velden), Simon Tibbling (46. Rasmus Lindgren), Jarchinio Antonia (70. Dino Islamovic) en Danny Hoesen (46. Mimoun Mahi).

Opstelling KAA Gent:
Selz, Vitas, Scapini, Belhocine, Zolotic, Pollet, Oussalah, Locigno, Soumahoro, Lepoint, Daddy

Juninho Bacuna maakte vandaag zijn officieuze debuut voor FC Groningen 1

Eerder vandaag schreven wij al het volgende:

Bij Gent, dat volgens de clubsite in Oliva 'stevig de pees krijgt opgelegd', staat niemand minder dan Nicklas Pedersen op de loonlijst. De in Groningen min of meer uitgekotste Deen speelde vorig jaar in de oefenwedstrijd in de tweede helft mee, maar kwam dit seizoen nog niet in actie. Hij liep in de voorbereiding een scheurtje op in een kruisband en moest maanden revalideren.

We zijn benieuwd met welke opstelling FC Groningen vanmiddag op de proppen komt, en of dit de basis is die de trainersstaf wellicht nu al voor ogen heeft om in de arena de eerste overwinning ooit weg te kapen. Gisteren op het trainingsveld werd door FC Groningen voornamelijk in deze opstelling getraind:

Sergio Padt – Johan Kappelhof, Eric Botteghin, Martijn van der Laan, Lorenzo Burnet – Albert Rusnák, Simon Tibbling, Tjaronn Chery – Mimoun Mahi, Michael de Leeuw, Danny Hoesen

Voor Juninho Bacuna kon het wel eens een hele speciale middag gaan worden. Het heeft er nl. alle schijn van dat hij straks zijn officieuze debuut voor het eerste elftal van FC Groningen gaat maken! Van zijn zaakwaarnemer, dhr. Chin, heeft hij begrepen dat FC Groningen hem een contract wil aanbieden. Wat zou het mooi zijn als wij op termijn de tweede Bacuna in de Euroborg mogen begroeten!

Beide nieuwe aanwinsten, Simon Tibbling en Albert Rusnák, startten derhalve in de basis. Johan Kappelhof smaakte dit genoegen niet. Of dit met zijn eerder opgelopen knieblessure samenhangt weten wij niet. Mennega vermoedde dat Kappelhof in de tweede helft zal spelen (bron).

Het was de bedoeling dat Martijn van der Laan in de basis zou starten, maar de verdediger is op een watersprinkler gevallen en hij heeft daarbij een wond aan zijn knie opgelopen. Hij werd door Roland Baas vervangen. Later werd duidelijk dat ook Michael de Leeuw vanwege transferperikelen niet zal spelen. Hij werd vervangen door Jarchinio Antonia.

Foto's FC Groningen - KAA Gent van Albert Uilenberg:

Samenvatting FC Groningen - KAA Gent van FC Groningen TV: