Het had de spelers van FC Groningen gesierd om de trouwe meegereisde aanhang na afloop niet vanaf de rand van het strafschopgebied maar een stuk dichterbij te bedanken voor de onophoudelijke steun die de fans gedurende 95 minuten over hadden voor de mannen, maar dit was kennelijk teveel gevraagd. Feit is dat FC Groningen vanavond met 1-1 gelijk heeft gespeeld bij Excelsior, en dat de Groningers de handen stijf mogen dichtknijpen met dit punt.

Opvallend:
Erwin van de Looi gaf na de wedstrijd aan dat de afspraken in de eerste helft niet werden nagekomen, zoals hij eerder ook al vertelde dat de afspraken in de tweede helft van FC Groningen - AZ niet werden nagekomen. Wij vragen ons af hoe gedurende twee volle helften afspraken niet nagekomen kunnen worden. Is ingrijpen tijdens zo'n helft echt niet mogelijk?

Aan het verslag hebben we een samenvatting en interviews van FOX en foto's toegevoegd!

In de eerste helft waren de Kralingers heer en meester; na de thee was het meeste balbezit voor de bezoekers, maar verreweg de beste kansen waren voor de thuisploeg. De doelpunten werden gescoord door Daan Bovenberg, die in de 46e minuut uit een corner raak schoot, en Albert Rusnák, die met een fabuleuze uithaal de gelijkmaker op de borden schoot, 12 minuten later. In het vervolg was het met name invaller Ninos Gouriye die pech had: hij schoot twee keer op de paal en één keer net naast.

FC Groningen stelde op creatief gebied teleur. Het slaagde er niet in om de voorste linie adequaat te bereiken, en als de bal al eens bij een aanvaller belandde, dan werd het leder snel ingeleverd. In de eerste helft waren de Groningers bovendien slecht in de omschakeling, hetgeen Excelsior talloze kansen uit counters bood. FC Groningen mocht Sergio Padt en Eric Botteghin dankbaar zijn dat de ruststand 0-0 was. Padt had diverse prima reddingen verricht, en Botteghin had bergen met werk verzet. Verder wisten alleen Simon Tibbling en Tjaronn Chery te overtuigen.

FC Groningen schiet bar weinig op met het punt, en zal nu echt een serie overwinningen op de kaart moeten zetten, anders is de zevende plek definitief uit het zicht verdwenen en rest alleen nog de bekerwinst als strohalm om het seizoen niet op een zware teleurstelling te laten uitdraaien. Wie had dat gedacht, na het contracteren van Albert Rusnák en Simon Tibbling, en het verder intact kunnen laten van de selectie, waaruit in de winterstop geen enkele sterkhouder werd weggekocht? Wie kijkt naar de spelersgroep, die ziet een top vijf-waardige selectie. Het komt er echter absoluut niet uit. Onacceptabel.

Aan Simon Tibbling lag het vanavond niet.
94 van zijn 96 passes gingen naar iemand met
de goede kleur, ofwel 98% (bron: OptaJohan)

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnak, Lindgren, Tibbling (87’ Bacuna), Chery; De Leeuw, Mahi (73’ Antonia).
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Hoesen, Van der Velden, Payne.

Opstelling Excelsior
Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins, Kruys (87’ Varela), Stans, Botaka, Van Weert (75’ Vermeulen), Van Mieghem (71’ Gouriye).
Rest bank: Deckers, Karami, Van Dierman, De Reuver.

Scores: 46’ Bovenberg (Van Mieghem) 1-0, 58’ Rusnak (Botteghin) 1-1

Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Brink, Gerritsen, Blank
Gele kaarten: geen