Op de hiernaast afgebeelde foto van FCG on Tour zijn de spelers van FC Groningen na afloop van de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd bij Willem II op weg naar het uitvak om de zege te vieren met de meegereisde aanhang. Hierbij gooiden de fans van Willem II met alles wat los en vast zat richting de spelers van de FC; eerder had Sergio Padt ook al een bierdouche in ontvangst mogen nemen.

Aan het verslag hebben we een samenvatting en interviews van FOX en een fotoreportage toegevoegd!

Het moge duidelijk zijn - de Tilburgse aanhang heeft wat moeite om te wennen aan het feit dat de ongeslagen thuisstatus, die tot vanavond gold, door FC Groningen aan gort is geschoten.

Het was Willem II dat in het eerste kwart van de wedstrijd het spel maakte, maar het liep al snel tegen de 0-1 aan. Jarchinio Antonia verraste Kostas Lamprou, de doelman van de thuisploeg, met een fraaie stift. De assist van Tjaronn Chery op de vervanger van de geblesseerde Albert Rusnák was al even fraai.

De Groningers verdubbelden de voorsprong in de 23e minuut. Michael de Leeuw bediende Tjaronn Chery die de tweede treffer koel binnenschoot. Zelden zullen we FC Groningen dit seizoen zó effectief aan het werk hebben gezien. Voetballend was het niet denderend, maar het benutten van de kansen was prima verzorgd.

Nadat de debuterende arbiter Allard Lindhout verzuimde om Willem II een strafschop te geven (de in het eigen strafschopgebied bivakkerende Michael de Leeuw had zijn arm te hoog, kwam ten val en nam al vallend de bal mee - de bal had hier op de stip gemoeten) was het aan de andere kant wel snel weer raak. Jarchinio Antonia veroverde de bal op Robbie Haemhouts, speelde af op Michael de Leeuw en aan hem zijn dit soort kansen wel besteed. 0-3 na 62 minuten - wie had dat gedacht!

De thuisploeg kwam een minuut of vijf later terug tot 1-3 (Johan Kappelhof greep verre van daadkrachtig in, waarna Ali Messaoud raak kon schieten), maar diep in blessuretijd maakte Tjaronn Chery aan alle onzekerheid een einde. De uitblinkende Sergio Padt had hem met een verre uitschop bereikt, waarna Chery op bekeken wijzen zijn tweede treffer liet aantekenen.

Vermeldenswaardig is nog het feit dat Martijn van der Laan voor het eerst sinds 8 februari jl. weer eens wedstrijdminuten voor het eerste elftal kon maken. Ook Juninho Bacuna smaakte het genoegen van een invalbeurt, en hij speelde een prima half uur.

Door de overwinning, de derde op rij, is FC Groningen gestegen naar de achtste plaats, een plek die mogelijk recht op play-offs ... maar wat ons betreft niet. Dan heeft FC Groningen op 3 mei nl. de beker gewonnen. Het blijft een vooruitzicht dat ons op voorhand kippenvel bezorgt!

Statistieken van clubsite van FC Groningen:

Padt, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Kappelhof; Antonia (80’ Van der Laan), Tibbling, Kieftenbeld, Mahi (58’ Bacuna); Chery, De Leeuw (69’ Van der Velden)
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Van Nieff, Arias

Opstelling Willem II
Lamprou, Van der Struijk, Heerkens, Peters (53’ Wuytens), Dijks, Haemhouts (71’ Braber), Messaoud, Wuytens, Ondaan (58’ Pluim), Sahar, Andrade
Rest bank: Meul, Cabral, Cornelisse, Vicento

Scores: 8’ Antonia (Chery) 0-1, 22’ Chery (De Leeuw) 0-2; 62’ De Leeuw (Antonia) 0-3, 67’ Messaoud (-) 1-3, 94’ Chery (Padt) 1-4

Scheidsrechter: Lindhout
Overige officials: Geutjes, Balder, Oostrom
Gele kaarten: 79’ Kieftenbeld, 85’ Van der Struijk, 95’ Padt

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting Willem II - FC Groningen