FC Groningen heeft vanmiddag verzuimd om het bezoekende Feyenoord met een nederlaag naar Rotterdam terug te sturen. In de eerste helft lieten de Groningers na om enkele dotten van kansen te benutten, waarna het tegen de verhouding in aan de andere kant wel raak was. Aan het doelpunt van aanvoerder Jordy Clasie zat een vies luchtje, want de treffer viel uit een verkeerde ingooi van Feyenoord, terwijl het er bovendien op leek dat het FC Groningen was geweest dat de inworp had moeten krijgen. Mogelijk was de arbitrage in die fase nog enigszins verblind door het werkelijk foeilelijke tenue dat de Rotterdammers vanmiddag droegen, een outfit die zeer deed aan de ogen. Vlak vóór rust scoorde Tjaronn Chery de verdiende gelijkmaker, middels een formidabel vanaf 30 meter ingeschoten vrije trap. Tjaronns naam werd vervolgens lange tijd massaal gescandeerd. Wat een wereldgoal!

Aan het verslag hebben we een samenvatting en interviews van FOX en een fotoreportage toegevoegd!

Na rust had invaller Juninho Bacuna de winnende goal op zijn schoen, maar zijn afstandsschot scheerde maar net langs het doel. In de slotfase waren de toeschouwers getuige van een onvervalst potje Rotterdams straatvechten. Invaller Anass Achakbar, in wie een begenadigd acteur schuilt, smeerde Maikel Kieftenbeld een gele kaart aan, Karim El Ahmadi ontsnapte aan rood bij een charge tegen diezelfde Kieftenbeld en een andere invaller, de volledig over the top zijnde Khalid Boulahrouz, zag zijn wens om vervroegd te mogen douchen door arbiter Higler gehonoreerd worden. Het neerslaan van Rasmus Lindgren leverde hem in de slotminuut een terechte rode kaart op.

Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1, ook al omdat een doelpunt van Hans Hateboer vanwege buitenspel werd afgekeurd. FC Groningen was vanmiddag de betere ploeg, maar speelde wellicht onbewust een beetje met aangetrokken handrem. Het tempo had af en toe opgeschroefd moeten worden om Feyenoord echt pijn te kunnen doen.

Aandachtspunt richting volgende week is overigens het acteren van de defensie. De aanvallend ingestelde spelers van Feyenoord kregen af en toe wel erg veel ruimte voor hun acties; zondag mag er in De Kuip tegen PEC Zwolle wel iets meedogenlozer verdedigd worden. En Johan Kappelhof, tja. Op niveau is hij nog steeds niet, helaas. Ook zal er volgende week iets zuiniger met balbezit omgegaan moeten worden.

Lorenzo Burnet, die gisteren niet meetrainde omdat hij wat ziekjes was, speelde vanmiddag toch, zij het dat hij in de rust in de kleedkamer achterbleef. In de tweede helft speelde Hans Hateboer als rechtsback, en Johan Kappelhof nam de positie van Lorenzo Burnet over.

De voorbereiding op de absolute apotheose van dit seizoen kan nu echt beginnen. Wij gaan naar De Kuip!

De eerste foto's:

Beeldmateriaal FOX Sports:
Samenvatting FC Groningen - Feyenoord
1-1 Tjaronn Chery
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Fred Rutten na de wedstrijd
Interview met Tjaronn Chery na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Jens Toornstra na de wedstrijd
Interview met Kenneth Vermeer na de wedstrijd
Interview met Jordy Clasie na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd