FC Groningen is de oefencampagne vanavond begonnen met een eclatante 18-1 overwinning op RWE Eemsmond. Op een druk en sfeervol Sportpark Meij in Uithuizermeeden speelde de Trots van het Noorden met twee verschillende elftallen. Alleen doelman Peter van der Vlag speelde de volle 90 minuten; verder speelden er na rust tien andere veldspelers dan ervoor. Danny Hoesen, die alleen de eerste helft speelde, had met vijf doelpunten een groot aandeel in de 1-8 ruststand die er op de borden van de Meisters prijkte.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

De overige doelpunten van de Stadjers werden gescoord door Bryan Linssen (2x), Maikel Kieftenbeld (2x), Mimoun Mahi (2x), Albert Rusnák (2x), Jarchinio Antonia (1x), Hans Hateboer (1x), Henk Bos (1x), Michael de Leeuw (1x) en Lorenzo Burnet (1x).

De eretreffer van RWE werd gescoord door Ties Weessies van vv Usquert, die op maat was bediend door de snelle Lars Baar van vv Corenos, op wie Martijn van der Laan vanavond geen vat had.

Er speelden vanavond drie spelers van Jong FC Groningen mee, te weten Henk Bos, Glenn Bijl en Juninho Bacuna. Van de eerste selectie ontbraken Simon Tibbling (vakantie), Sergio Padt (niet fit), Dino Islamovic (niet fit) en Género Zeefuik (moest vanavond met Jong FC Groningen meespelen tegen vv Emmen).

Lars Baar van vv Corenos

In de eenzijdige wedstrijd zagen we Abel Tamata en Bryan Linssen voor het eerst in wedstrijdverband in actie, en beiden deden het goed. Albert Rusnák speelde in de tweede helft op tien, maar wisselde geregeld van positie met linksbuiten Bryan Linssen.

Scoreverloop:

EERSTE HELFT
1' 0-1 Danny Hoesen
4' 0-2 Jarchinio Antonia
7' 0-3 Danny Hoesen
17' 0-4 Danny Hoesen (strafschop)
21' 0-5 Danny Hoesen
34' 1-5 Ties Weessies
35' 1-6 Danny Hoesen
42' 1-7 Hans Hateboer
45' 1-8 Henk Bos

TWEEDE HELFT