Voor het oog van 800 toeschouwers heeft FC Groningen zaterdagavond de tweede oefenzege geboekt. Na een ruststand van 0-6 stond er uiteindelijk een 0-9 uitslag op de borden. Vóór rust trefzeker waren Michael de Leeuw (3x), Bryan Linssen (2x) en Hans Hateboer; na de hervatting speelde de Trots van het Noorden met tien andere veldspelers. Danny Hoesen wist in het tweede bedrijf een hattrick te produceren. Van de eerste selectie ontbraken Padt (blessure, traint vanaf dinsdag weer mee), Lindgren, Botteghin, Mahi, Islamovic, Tibbling en Chery. Laatstgenoemde was 's middags nog wel in zwembad De Papiermolen te bewonderen.

Tom Hiariej speelde een gedreven wedstrijd tegen een opponent die meer tegenstand in petto had dan RWE Eemsmond een etmaal eerder, al kreeg FC Groningen geen enkel fatsoenlijk schot op doel tegen. Van de beloften die meespeelden was Ajdin Hrustic duidelijk aanwezig met een aantal leuke acties, al had hij zeker een keer moeten scoren. Kasper Oldenburger en Glenn Bijl waren eveneens goed op dreef. Keziah Veendorp en Roland Baas hadden centraal achterin maar weinig te doen.

Statistieken clubsite FC Groningen:

Van der Lei; Hateboer (46’ Bijl), Kappelhof (46’ Veendorp), Baas (46’ Van der Laan), Tamata (46’ Burnet), Hiariej (46’ Bacuna), Hrustic (46’ Rusnak), Kieftenbeld (46’ Van Nieff), Antonia (46’ Bos), De Leeuw (46’ Hoesen), Linssen (46’ Oldenburger)

Reservedoelman: Van der Vlag

Niet in actie: Padt, Botteghin, Chery, Mahi, Islamovic, Lindgren, Tibbling, Payne

Toeschouwers: 800

Scores: 16’ Linssen 0-1, 19’ Hateboer 0-2, 34’ Linssen 0-3, 39’ De Leeuw 0-4, 43’ De Leeuw 0-5, 44’ De Leeuw 0-6; 64’ Hoesen 0-7, 65’ Hoesen 0-8, 74’ Hoesen 0-9

Scheidsrechter: Mulder

Fotoreportage SC Stadspark - FC Groningen van Wouter Pauwels: