FC Groningen heeft vanmiddag in Veendam ook de derde oefenwedstrijd in deze campagne winnend afgesloten. Op de 18-1 tegen RWE Eemsmond en de 9-0 tegen SC Stadspark volgde een 5-1 overwinning tegen FC Emmen. Het eerste uur was vrij gezapig, al kwam hierin wel een 4-1 voorsprong tot stand. In de 61e minuut werden negen veldspelers gewisseld, waarna er de nodige pit en lef in de wedstrijd kwam. Namens FC Groningen scoorden Bryan Linssen (2x), Desevio Payne, Michael de Leeuw en Danny Hoesen.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd.

Voor FC Emmen redde Marnix Kolder de eer vanaf de strafschopstip. Arbiter Bax had de bal op de stip gelegd nadat Maikel Kieftenbeld hands had gemaakt.

Statistieken FC Groningen - FC Emmen van clubsite FC Groningen:

Van der Vlag; Payne (46’ Botteghin), Kappelhof (61’ Bijl), Lindgren (61’ Baas), Tamata (61’ Burnet); Bacuna (61’ Hiariej), Rusnak (61’ Chery), Kieftenbeld (61’ Van Nieff), Antonia (61’ Bos), De Leeuw (61’ Hoesen), Linssen (61’ Mahi)
Rest bank: Van der Lei

Niet beschikbaar: Padt, Van der Laan, Hateboer, Islamovic, Tibbling (en Zeefuik, red.)

Opstelling FC Emmen
Meerits; Kulhan, Siekman, Jallo, Olijve, Mannes, Kolder (61’ Kwee), Ten Voorde (77’ Mulder), Reinders (46’ Danso), Seip (61’ Streutker), Baric (46’ Hagenauw)
Rest bank: Elmali, IJzerman, Bouws, Nijkamp.

Scores: 1’ Payne 0-1, 38’ Kolder (strafschop) 1-1, 40’ Linssen 1-2; 50’ De Leeuw 1-3, 52’ Linssen 1-4, 66’ Hoesen 1-5

Scheidsrechter: Bax

Fotoreportage FC Groningen - FC Emmen van Wouter Pauwels: