FC Groningen zag Rasmus Lindgren zaterdag op de afsluitende training wegvallen, en hierdoor moest Erwin van de Looi zijn defensie op maar liefst drie posities wijzigen. Abel Tamata was nl. geblesseerd en Eric Botteghin is inmiddels verkocht. De rest van het elftal bleef in vergelijking met het duel tegen FC Twente intact, maar FC Groningen miste vanmiddag het nodige om het PSV lastig te kunnen maken.

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Door twee doelpunten van Luciano Narsingh, die beide malen niet adequaat werd verdedigd door Burnet/Kappelhof (1-0) en Hateboer (2-0), stond er na 90 weinig verheffende minuten een 2-0 eindstand op de borden.

Met name het eerste bedrijf was aan de kant van de gasten ronduit pover. De Groningers pakten vóór de thee weliswaar drie gele kaarten (Bryan Linssen, Johan Kappelhof en Albert Rusnák waren de sjaak, na rust overigens gevolgd door Lorenzo Burnet en Simon Tibbling), maar door laks verdedigen (Lorenzo Burnet vergaloppeerde zich bij het hanteren van de buitenspelval en Johan Kappelhof schutterde daarna, waarna Narsingh kon scoren; de ellende begon overigens toen Etiënne Reijne Albert Rusnák wel erg matig inspeelde) kwamen de Brabanders al snel op voorsprong - een scenario dat FC Groningen juist wilde voorkomen. Met name een type Maikel Kieftenbeld werd gemist, en het mag dan ook geen wonder heten dat FC Groningen volgens FOX Sports nog op zoek is naar een balafpakkende middenvelder à la de naar Birmingham vertrokken mannetjesputter.

Vóór rust straalde FC Groningen geen passie, strijd en de wil om te winnen uit. Na rust was dit gedurende het eerste kwartier beter verzorgd, al lag dit niet aan de ingevallen Jesper Drost, die bepaald geen indruk kon malen. Defensief leidt hij veel balverlies en aanvallend kon hij geen vuist maken. Hij heeft bepaald nog niet duidelijk kunnen maken de investering van ruim € 1 miljoen waard te zijn.

Rusnák speelde vóór rust op tien, en na de hervatting, toen Drost op zijn positie ging spelen, verhuisde hij naar de linkerkant. Op beide plekken kwam hij vanmiddag niet goed uit de verf en hij werd dan ook vroegtijdig gewisseld. Positief was wel het debuut van Etiënne Reijnen. Hij speelde centraal achterin een  sobere maar goede pot. Ook Kasper Larsen smaakte vanmiddag het genoegen van een debuut. Leuk voor hem, maar we hadden bij een 2-0 achterstand liever een aanvallende wissel gezien. Het inbrengen van Danny Hoesen lag o.i. meer voor de hand.

FC Groningen probeerde het na rust absoluut, maar toen de 2-0 viel (Hans Hateboer lette niet op) was de pot gelopen. De beste kans kon in de 84e minuut genoteerd worden. Michael de Leeuw kopte uit een voorzet van de vanmiddag erg offensief spelende Lorenzo Burnet goed in, maar PSV-doelman Zoet was paraat.

PSV-uit is zeker geen wedstrijd die je moet winnen, maar met terugwerkende kracht was de thuiswedstrijd tegen FC Twente dat wel, zeker ook gezien de makkelijke zege die ADO gisteren in Enschede boekte. FC Groningen staat na twee wedstrijden op slechts één punt, en zal vrijdagavond tegen Excelsior absoluut moeten winnen, zeker gezien het zware programma dat de FC na vrijdag voor de kiezen heeft. De mannen kunnen aan de bak!

Statistieken PSV - FC Groningen van clubsite FC Groningen:

Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Tibbling (83’ Larsen), Rusnak (69’ Mahi), Hiariej, Antonia (46’ Drost), De Leeuw, Linssen.
Rest bank: Van der Vlag, Van Nieff, Bacuna, Hoesen.

Opstelling PSV
Zoet, Arias, Bruma, Isimat, Brenet, Pröpper, Guardado, Maher, Narsingh (81’ Pereiro), De Jong, Lestienne.
Rest bank: Pasveer, Poulsen, Locadia, Vloet, Hendrix, De Wijs.

Scores: 7’ Narsingh (Lestienne) 1-0; 76’ Narsingh (-) 2-0.

Scheidsrechter: Makkelie
Overige officials: Diks, Steegstra en Van de Graaf
Gele kaarten: 20’ Linssen (overtreding op Arias), 43’ Kappelhof (overtreding op Guardado), 45’ Guardado en Rusnak (opstootje), 52’ Burnet (overtreding op Arias), 62’ Tibbling (overtreding op Pröpper)

Fotoreportage PSV - FC Groningen van Wouter Pauwels: