Een onthutsend zwak spelend FC Groningen heeft vanavond een terechte 2-0 nederlaag geleden bij FC Utrecht en mag blij zijn dat de schade niet veel groter werd. Het elftal van Erwin van de Looi, waarin werkelijk geen enkele speler een acceptabel niveau haalde, speelde in een veel te laag tempo, zonder bezieling en durf en oogde als een verzameling spelers die nimmer eerder met elkaar hebben samengespeeld. Van de Looi liet Albert Rusnák om tactische redenen buiten de basis aangezien hij een 5-3-2 concept aan de kant van de gastheren verwachtte. Zo speelde FC Utrecht echter niet, maar Rusnák werd geen invalbeurt gegund.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

De Groningers ontbeerde het met name aan creativiteit, een facet dat Rusnák in bovengemiddelde mate in zijn spel heeft. Het schijnt dat ook Jesper Drost in voetballend opzicht het nodige aan de ploeg zou kunnen toevoegen, maar de van PEC Zwolle overgekomen speler, de duurste aankoop van dit seizoen, speelde 94 kleurloze minuten en won praktisch geen duel. Ook zijn medespelers konden niet op stevig fysiek doortastend optreden betrapt worden. In aanvallend opzicht creëerde de ploeg ook al niets. Kortom - een wedstrijd zonder aanknopingspunten, een pot om héél snel te vergeten.

Simon Tibbling bleef vanwege een blessure (de aard ervan is ons niet bekend) achter in de kleedkamers, net als Lorenzo Burnet. Danny Hoesen en Hedwiges Maduro kwamen binnen de lijnen, maar de beide vrienden konden het verschil vandaag ook niet maken. Na de hervatting speelde FC Groningen in een concept met drie verdedigers, een speelstijl waarin het nimmer eerder speelde maar ook nog niet trainde. Dat de ploeg bepaald niet als geoliede machine oogde mag dan ook geen verbazing heten.

Vanwege interlands ligt de competitie volgende week stil; op zondag 13 september a.s. wacht in de Euroborg de kraker tegen Heerenveen. Komende woensdag oefent de Trots van het Noorden in Oostwold tegen Pelikaan-S, de gedoodverfde kampioen van de sterke zaterdag derde klasse C. Een potje dat voor de FC broodnodig is om versneld te trachten de nodige automatismen in de ploeg te slijpen.

Statistieken FC Utrecht - FC Groningen van clubsite FC Groningen:

Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (46' Hoesen), Hiariej, Drost, Tibbling (46' Maduro), Antonia, De Leeuw, Linssen (75’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Bacuna, Rusnák.

Opstelling FC Utrecht
Ruiter, Klaiber (79’ Leeuwin), Van der Maarel, Letschert, Strieder, Nganioni, Janssen, Ramselaar (79’ Ludwig), Ayoub, Haller, Barazite (72’ Rubin).
Rest bank: Bednarek, Diemers, Peterson, Rosheuvel.

Scores: 29' Ramselaar (Haller) 1-0; 94’ Letschert (Haller) 2-0

Scheidrechter: Liesveld
Overige officials: Kleinjan, Hoksbergen en Van den Heuvel
Gele kaarten: 75’ Klaiber (overtreding op Mahi), 82’ Drost (overtreding op Janssen), 94’ Antonia (te vroeg inlopen)