FC Groningen - FC Twente was vanavond een bekerduel met twee volstrekt verschillende gezichten. Dacht de Trots van het Noorden het in de eerste helft nog vanaf minuut één op halve kracht en zonder bezieling en drive te kunnen rooien, na de hervatting spatte de passie van het team af en in een mum van tijd was de vóór de thee opgelopen achterstand tegen het povere FC Twente weggepoetst. In het eerste bedrijf verloor FC Groningen de slag op het middenveld. De hopeloos uit vorm zijnde Tom Hiariej kan niet in de schaduw staan van Simon Tibbling, die net als Rasmus Lindgren en Bryan Linssen op de bank was begonnen, en toen de kleine Zweed in de rust in de ploeg werd gebracht, samen met Bryan Linssen, die de als één van de weinigen wél een voldoende scorende Danny Hoesen had vervangen, toen zagen we een als vanouds jagend FC Gronongen dat geen kind meer had aan de Tukkers.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

FC Twente mag dan een paar individueel bovenmodale spelers op de loonlijst hebben staan, als collectief is het eenvoudig weg te blazen - mits je de juiste wedstrijdinstelling aan de dag legt. Hieraan ontbrak het in de eerste helft ten enen male, maar gelukkig bleef de schade beperkt tot een 0-1 achterstand door een doelpunt van Hidde ter Avest, al maakt Etiënne Reijnen een gerede kans om als (eigen) doelpuntenmaker de boeken in te gaan. Reijnen veranderde de inzet van Ter Avest nl. dermate van richting dat Sergio Padt geen kans meer had.

Na rust waren het de heerlijk met energie strooiende Bryan Linssen (heerlijke kopbal uit een gave voorzet van Hans Hateboer) en uitblinker Hedwiges Maduro (ook al koppend, nu uit een voorzet van Jarchinio Antonia) die de wedstrijd draaiden en FC Groningen een plaats in de koker voor de volgende bekerronde bezorgden.

Michael de Leeuw had in de 41e minuut nog een 100% kans, maar de voorzet van Maduro joeg hij hoog over, in plaats van tussen de touwen. Opvallend. Tegen AZ verprutste De Leeuw ook al een enorme kans die hij normaal gesproken eenvoudig benut.

In de tweede helft werd Michael de Leeuw nog neergehaald door Peet Bijen, en De Leeuw was doorgebroken, maar Kevin Blom vond het slechts geelwaardig (voor de protesterende De Leeuw ?!?). Even daarvoor had Michael de Leeuw een strafschop mee moeten krijgen toen hij binnen de beruchte lijnen tegen de zoden werd gerost, maar ook dit werd door Blom met de mantel der liefde bedekt. Gelukkig vloeide uit deze arbitrale dwalingen geen Gronings bloed. En eerlijk is eerlijk, voor zijn doen floot Blom acceptabel.

Na de ereronde showden de spelers van de FC een door de Groningen Fanatics vervaardigd doek met daarop de tekst MASSAAL NAAR LIBEREC. Heel Groningen kijkt nu al uit naar deze Europese kraker, die op donderdag 22 oktober in een groen-wit zinderend Tsjechië gespeeld zal worden!

De loting voor de volgende bekerronde vindt morgenavond, vermoedelijk rond middernacht, plaats, (ver) na afloop vamn het duel Feyenoord - PEC Zwolle dat om 20:45 uur begint. De derde bekerronde wordt gespeeld op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 oktober 2015. Een blik in het spoorboekje van FC Groningen wijst uit dat de FC op donderdag 22 oktober uit tegen Slovan Liberec speelt, op zondag 25 oktober uit tegen N.E.C. en op zaterdag 31 oktober thuis tegen PEC Zwolle. Opnieuw hectische tijden! (Ergo: FC Groningen speelt de volgende bekerwedstrijd ongetwijfeld op woensdag 28 oktober 2015).

Statistieken FC Groningen - FC Twente van clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata; Hiariej (46’ Tibbling), De Leeuw, Maduro; Antonia, Hoesen (46’ Linssen), Rusnak (82’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Lindgren, Burnet, Drost.

Opstelling FC Twente
Drommel; Ter Avest, Uvini, Bijen, Van der Lely; Mokotjo (86’ Da Cruz), Ziyech, Gutiérrez; Ede, Olaitan (37’ Oosterwijk), Cabral (71’ Van der Heyden).
Rest bank: Marsman, Hölscher, Andersen, Eghan.

Scores: 17’ Ter Avest 0-1; 53’ Linssen (Hateboer) 1-1, 60’ Maduro (Rusnak) 2-1.

Scheidsrechter: Blom
Overige officials: Langkamp, Hoksbergen en Bax
Gele kaarten: 44’ Oosterwijk (overtreding op Tamata), 59’ Van der Lely (overtreding op Rusnak), 76’ De Leeuw (protesteren)

Fotoreportage FC Groningen - FC Twente van Wouter Pauwels: