Een niet al te best spelend FC Groningen heeft vanmiddag op Corpus den Hoorn een smadelijke 1-0 nederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam, de huidige nummer drie van de Jupiler League. Het enige doelpunt werd in de 57e minuut gescoord door aanvoerder Thomas Verhaar, die profiteerde van een blunder van Sergio Padt die Sherjill MacDonald wilde uitkappen, hetgeen jammerlijk mislukte, waarna Verhaar kon scoren. De doelman van FC Groningen had in de eerste helft wel een strafschop (gegeven na een overtreding van Lorenzo Burnet op Paco van Moorsel) van diezelfde Verhaar gestopt.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Bij de FC ontbraken vanwege interlands Hans Hateboer, Mimoun Mahi en Albert Rusnák; Rasmus Lindgren is nog altijd geblesseerd en rust gegund werden Hedwiges Maduro en Simon Tibbling, die een interland van Jong Zweden vanwege vermoeidheidsverschijnselen had afgezegd. Dino Islamovic maakte na lang blessureleed zijn rentree.

Statistieken clubsite FC Groningen:

Opstelling FC Groningen:
Padt; Payne (69’ Bijl), Reijnen (46’ Kappelhof), Larsen, Burnet; Bacuna, Drost, Hiariej; Antonia, Hoesen (69’ Islamovic), Linssen (46’ De Leeuw)
Rest bank: Van der Vlag, Tibbling, Oldenburger, Veendorp, De Vos.

Score: 57’ Verhaar (MacDonald) 0-1
Bijzonderheid: 14’ Padt stopt strafschop van Verhaar

Fotoreportage FC Groningen - Sparta Rotterdam van Wouter Pauwels: