Zelden hebben we ons tijdens een wedstrijd van FC Groningen zó zitten opvreten als vanavond. De uitslag van het bekerduel van vanavond (5-3 voor FC Utrecht na verlenging) mag dan op een spectaculaire wedstrijd duiden, wat blijft hangen is vooral de frustratie. Johan Kappelhof die een bal na een seconde op 40 van richting verandert (1-0) en in het verloop van de wedstrijd ook verre van scherp, laat staan meedogenloos, verdedigt (ook de 3-2 was daarvan een direct gevolg) en met name de laffe wissels van Erwin van de Looi.

Bij een 2-2 stand werd Antonia voor Linssen gebracht (waarom niet één van de vijf verdedigers naar de kant halen?) en wat ons betreft was het toppunt van niet willen winnen het in de 99e minuut - nota bene bij een 4-3 achterstand - inbrengen van Juninho Bacuna, daar waar het spelbeeld en de stand werkelijk schreeuwde om het inbrengen van spits Danny Hoesen.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Zoveel krediet als hij vorig seizoen had, zo weinig heeft hij nu, en dat terwijl hij vergeleken met vorige jaargang veel en veel scherper voor de dag komt.

Toen snel de 5-3 viel werd Kasper Larsen naar voren gedirigeerd - FC Groningen mocht nl. niet meer wisselen. Zowel Antonia als Bacuna vielen slecht in en dat FC Utrecht uiteindelijk niet dikker won dan 5-3 mag een wonder heten.

De wedstrijd is wat ons betreft hiermee beschreven. FC Groningen ligt uit de beker - 507 hondstrouwe meegereisde supporters zullen tandenknarsend van frustratie terugreizen naar Groningen. De avond die zo mooi had kunnen verlopen, en ook had móeten verlopen tegen een op maar liefst vijf posities gewijzigd FC Utrecht dat spelers als Barazite en Ayoub doodleuk buiten de basis had gehouden, eindigde in een sof. Maar ja. Als je niet wil winnen, dan win je ook niet. Maar hoe lang zal het met name in uitwedstrijden vertoonde tempoloze spel 'tikkie breed en tikkie terug', gecombineerd met amateuristisch slecht verdedigen, een spelstijl die bij tijd en wijlen zeer doet aan de ogen, nog worden getolereerd? In de Eredivisie staat de FC op 11 doelpunten in 10 duels, er kan volkomen onnodig een streep door het bekertoernooi en in de Europa League staat de ploeg troosteloos laatste in de poule.

En waarom moet de Euroborg deels rookvrij worden gemaakt als Hans Nijland wel gewoon in het uitvak staat te roken?

Fotoreportage FC Utrecht - FC Groningen van Wouter Pauwels: