FC Groningen heeft vanavond de volle buit behaald tegen PEC Zwolle, dat over grote delen van de wedstrijd het betere van het spel had maar al snel achter de feiten aanliep doordat FC Groningen de score vroeg wist te openen. Uit een voorzet van Jarchinio Antonia kopte Michael de Leeuw al in de vijfde minuut hard binnen. De voor-assist op Antonia kwam van de voet van rechtsback Johan Kappelhof, die gaandeweg de wedstrijd de hoon van het publiek over zich heen kreeg toen hij net even te hard met de bal aan de voet de verkeerde kant op snelde en daarvoor ook al herhaaldelijk het spel had vertraagd.

Interview met Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd
Interview met Ron Jans na afloop van de wedstrijd

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Waarom Kappelhof bij afwezigheid van de geblesseerde Hans Hateboer de voorkeur kreeg boven Desevio Payne, domweg een betere rechtsback, zal met de onmetelijke dosis krediet die Kappelhof bij de trainersstaf bezit te maken hebben.

FC Groningen kwam in de 36e minuut op 2-0, een op dat moment geflatteerde voorsprong. Uit een pass van Jesper Drost, wist nota bene Lorenzo Burnet raak te schieten.

Dat er in de stand verder geen verandering meer kwam mag een wonder heten. Stef Nijland (42'), Michael de Leeuw (44') en Jarchinio Antonia, die in de 87e minuut vrij voor doelman Kevin Begois pardoes omviel, wisten dotten van kansen niet te benutten.

FC Groningen speelde vanavond met een systeem dat het midden hield tussen 4132 en 532. Hedwiges Maduro acteerde veelvuldig als derde centrale verdediger en dit kwam het aanvalsspel niet ten goede, maar de defensie wel.

Etiënne Reijnen begon moeizaam aan de wedstrijd maar herpakte zich absoluut. Kasper Larsen speelde achterin een uitstekende wedstrijd. De thuisploeg liet PEC Zwolle het spel maken, ongetwijfeld in de hoop niet teveel energie te verspelen en blessures op te lopen met het oog op de essentiële Europa League-wedstrijd van komende donderdag tegen Slovan Liberec, een duel dat gewonnen móet worden om de kans op Europees overwinteren niet in rook te zien opgaan. Vermoedelijk zaten ook de 120 bekerminuten tegen FC Utrecht van jl. woensdag nog in de benen van de Groningers.

Hoe dan ook, de wedstrijd zal niet lang op ons netvlies blijven hangen, maar de punten tellen! En FC Groningen ontpopt zich in de eigen Euroborg meer en meer tot een onneembare vesting, en dit zien we graag. Laat Liberec maar komen!

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Padt; Kappelhof, Reijnen, Larsen, Burnet (77’ Tamata); Maduro (64’ Payne), Drost, Tibbling; Antonia, De Leeuw (72’ Linssen), Rusnak.
Rest bank: Van der Vlag, Bacuna, Idrissi, Islamovic.

Opstelling PEC Zwolle
Begois; Van Polen, Sainsbury, Lam, Van Hintum; Brama (76’ Menig), El Hasnaoui (46’ Marinus), Bouy; Ehizibue (46’ Becker), Nijland, Thomas.
Rest bank: Van der Hart, Veldwijk, Lazic, Hebling.

Scores: 5’ De Leeuw (Antonia) 1-0, 35’ Burnet (Drost) 2-0.

Scheidsrechter: Manschot
Overige officials: Siebert, De Nas en Kooij
Gele kaarten: 6’ Burnet, 80’ Thomas, 89’ Drost

Fotoreportage FC Groningen - PEC Zwolle van Wouter Pauwels: