FC Groningen had vanavond eigenlijk niets te winnen: elk ander resultaat dan een overwinning zou tegen het povere De Graafschap, dat pas twee punten bij elkaar sprokkelde, als een blamage worden bestempeld. De Trots van het Noorden deed echter wat het moest en behaalde op een tamme Vijverberg, waar voornamelijk het goed gevulde uitvak te horen was, een vrij kleurloze maar verdiende overwinning.

Interview met Michael de Leeuw na afloop van de wedstrijd
Sfeer uitvak
Samenvatting De Graafschap - FC Groningen

Na een 0-1 ruststand (doelpunt Albert Rusnák vlak vóór rust) liep de FC door een magistraal doelpunt van Michael de Leeuw uit naar 0-2, waarna de ene na de andere offensief ingestelde speler naar de kant werd gehaald, waaronder uitblinker Simon Tibbling.

De verre van gedurfde wissels leken wat al te voorbarig te zijn doorgevoerd, want al snel scoorde Nathan Kabasele vanaf de strafschopstip de 1-2, nadat Kasper Larsen ongelukkig hands had gemaakt. Een hectisch slotkwartier werd gevreesd, maar De Graafschap kon het allemaal niet opbrengen. De spelers gingen bepaald niet tot het gaatje en FC Groningen bleef relatief probleemloos overeind, al bleef het tot het einde billenknijpen aangezien de verdediging van FC Groningen vanavond andermaal verre van potdicht zat.

FC Groningen zal de drie punten koesteren maar de wedstrijd van vanavond was er eentje om vrij snel te vergeten. Komende zondag wacht ADO Den Haag in onze eigen Groene Hel! Wij hopen dat er dan met wat meer overtuiging en vooral beter aanvallend gespeeld wordt om te winnen. FC Groningen had het vanavond tegen de met afstand slechtste ploeg van de Eredivisie af en toe vrij lastig, en dat kwam alleen omdat FC Groningen toeliet dat de Superboeren soms naar hartenlust mochten opkomen en combineren. Een tactiek waarbij de armoedige opponent vanaf minuut één bij de strot werd gepakt had op meer sympathie van de fans kunnen rekenen.

De punten tellen echter! Na vanavond staat FC Groningen op een gedeelde vijfde plaats; het kan morgen alleen door N.E.C. en Vitesse worden overvleugeld.

Spelers en supporters bedanken elkaar na afloop van de wedstrijd

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet (86' Tamata); Drost, Kappelhof, Tibbling (76' Maduro); Antonia, De Leeuw, Rusnak (72' Linssen).
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Bacuna, Hoesen.

Opstelling De Graafschap
Jurjus, Will, Straalman, Van de Pavert, Tesselaar, Bannink, Smeets, El Jebli (73’ Vida), Driver (82’ Menting), Kabasele, Peters (59’ Vermeij)
Rest bank: Verstappen, Kaak, Linthorst, Cicek.

Scores: 42' Rusnak (Drost) 0-1; 68' De Leeuw (Tibbling) 0-2, 78' Kabasele (strafschop) 1-2

Scheidsrechter: Van de Graaf
Overige officials: Janson, Ketting en Van Herk