FC Groningen is vanavond tegen een 2-1 nederlaag aangelopen, maar mocht de handen dichtknijpen dat het na 45 minuten niet al op een immense achterstand was gezet. De ploeg van Erwin van de Looi slaagde er vóór rust tegen de bepaald niet imponerende Fransen geen enkele maal in om het vijandelijke strafschopgebied te bereiken. De zwalkende verzameling individualisten, die momenteel geen team vormen, leunde achterover, verdedigde rampzalig slecht en speelde zonder inzet - het vervreemde zich nog verder van de noodgedwongen TV-kijkende fans, die niet veel meer dan bloed, zweet en tranen willen zien, maar dat dit seizoen slechts mondjesmaat krijgen voorgeschoteld.

Zó slecht als in deze eerste helft hebben we FC Groningen dit seizoen nog niet zien spelen.

De achterstand was halverwege slechts 1-0 (fout van Sergio Padt), en snel na de hervatting viel de 1-1 door een doelpunt van Hedwiges Maduro, die profiteerde van defensief geschutter van Benjamin Mendy. De opleving van de Groningers, die toen met iets meer durf speelden, was van korte duur, en Marseille nam gaandeweg het tweede bedrijf weer meer en meer het initiatief. Slecht verdedigen zorgde ervoor dat Olympique Marseille verdiend met de volle buit aan de haal ging en verhinderde dat FC Groningen een ton aan premie aan het duel overhield.

In de blessuretijd blesseerde Albert Rusnák zich aan zijn voet en moest worden weggedragen. Het is de vraag of hij zondag tegen ADO Den Haag inzetbaar is.

Er resteert nog slechts één Europees duel, de thuiswedstrijd tegen Braga. De score na vijf Europese wedstrijden is zegge en schrijve één punt en door het veelal laffe spel een hoop verspeelde krediet, omdat het vertoonde spel bij vlagen zeer doet aan de ogen. Leunen op je verdediging terwijl dat een wel erg zwakke linie is - onbegrijpelijk.