De in Marseille aanwezige Albert Uilenberg is er gisteravond toch in geslaagd de in Stade Vélodrome gespeelde wedstrijd tussen Olympique Marseille en FC Groningen met een bezoekje te vereren. Albert schreef hierover: "Ik heb op de zwarte markt toch nog een kaartje weten te bemachtigen, maar kwam terecht bij de fanatieke aanhang van Marseille. Een suppoost had dat door en kwam naar mij toe en vroeg of ik Fransman was. Toen ik zei dat ik uit Nederland kwam nam hij me mee naar een veiliger plek. Er zijn dus ook nog aardige Fransen."

Over de wedstrijd was hij kort maar krachtig. "Het elftal hangt als los zand aan elkaar en daarom is het nu de hoogste tijd om door te selecteren en een ervaren as in het elftal in te passen, een doorgewinterde centrale verdediger, een spelbepaler met ruime ervaring en een spits die er per jaar een stuk of vijftien tot twintig inlegt."

Opvallend was het relaas van Erwin van de Looi tegenover Franse journalisten van La Provence: "Als we kijken naar het balbezit en het aantal kansen, dan verdient Marseille misschien de overwinning. Maar in de tweede helft hebben we af en toe fantastisch spel laten zien, vooral tegen het einde van de wedstrijd." Tja. Uit de statistieken blijkt een iets ander beeld:

Statistieken Olympique Marseille - FC Groningen - eerste helft (doelpogingen: 12 om 0; FC Groningen nul schoten op doel)
Statistieken Olympique Marseille - FC Groningen - tweede helft (doelpogingen: 18 om 4; FC Groningen één schot op doel)

Tekortkomingen worden wederom blootgelegd en lijkt FC Groningen de Calimero van Europa te worden.

Bijna stal FC Groningen een punt in Marseille maar daarvoor had Olympique net even te veel klasse in huis en liet dat dus niet gebeuren. FC Groningen moet nu maar eens laten weten welke doelstellingen de club eigenlijk heeft en daar dan ook naar te handelen. Een nieuw Europees avontuur moeten ze deze selectie niet aandoen. Het elftal hangt als los zand aan elkaar en daarom is het nu de hoogste tijd om door te selecteren en een ervaren as in het elftal in te passen, een doorgewinterde centrale verdediger, een spelbepaler met ruime ervaring en een spits die er per jaar een stuk of vijftien tot twintig inlegt.

Er zijn in de afgelopen jaren te veel spelers gehaald die misschien goed genoeg zijn om in het rechter rijtje mee te spelen maar zeker geen lans weten te breken om te spelen voor de plaatsen 4 t/m 6 in de eredivisie, laat staan op Europees niveau. Dat zouden de aankopen van de laatste twee jaar wel kunnen maar ze worden bij FC Groningen niet beter, ook daar ligt een probleem. Antonia, Hoesen en Linssen gaven in de eerste helft in Marseille niet thuis, waardoor eigenlijk gesteld mag worden dat de FC Groningen maar met acht man heeft gespeeld en dan redt je het niet in Europees verband.

Buiten dat is de verdediging ook niet de beste linie van het team. Het zal nog een hele klus worden om weer eens een kwalitatief goed elftal op de been te brengen waarmee je verzekerd bent van het spelen van de play-offs. Ontelbare ballen gingen nodeloos over de zijlijn of doellijn, veel spelers konden hun medespelers niet eens vinden. Dat zijn elementaire onderdelen in een teamsport. Dat moet in ieder geval goed gaan.

Reactie van trainer Erwin van de Looi na afloop tegenover de journalisten van La Provence: "Als we kijken naar het balbezit en het aantal kansen dan verdient Marseille misschien de overwinning. Maar in de tweede helft hebben we af en toe fantastisch spel laten zien, vooral tegen het einde van de wedstrijd.