FC Groningen had vanmiddag bij een overwinning de vierde plaats gegrepen, maar dankzij een zeer behoudend concept, gekoppeld aan een zeer laag tempo en een instelling waarvan de drive en bezieling bepaald niet afspatte, eindigde het duel tegen Roda JC, een zwakke ploeg die rijp leek voor de slacht, in een bloedeloze 0-0. FC Groningen had in de persoon van Hedwiges Maduro en Albert Rusnák twee kansen, maar had zeker geen recht op de volle buit. Tekenend voor de teleurstellend behoudende strategie was andermaal het conservatieve wisselbeleid.

Samenvatting Roda JC - FC Groningen

Mimoun Mahi en Bryan Linssen kwamen na een uurtje voor Hedwiges Maduro en Jarchinio Antonia, waarna Jesper Drost zich echter liet zakken en er dus geen enkele extra aanvallende impuls uitging van de dubbele wissel. Pas in de 80e minuut werd Danny Hoesen gebracht, maar naar de kant ging toen Michael de Leeuw, daar waar we De Leeuw en Hoesen graag samen hadden zien spelen, veel langer dan tien minuten.

Het verhaal van de wedstrijd, die niet alleen voor neutrale toeschouwers maar ook voor betrokken fans een crime was, is hiermee alweer verteld. Michael de Leeuw vertelde na afloop voor de camera's van FOX dat 'als je niet kunt winnen, dan moet je zorgen dat je niet verliest.' Maar met alle respect - FC Groningen mag zich schamen dat het vanmiddag niet met twee vingers in de neus heeft gewonnen. Maar ja, dan moet je wel wíllen winnen. FC Groningen is verworden tot een counterploeg. Treurig.

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Maduro (61’ Linssen), Drost, Tibbling; Antonia (62’ Mahi), De Leeuw (83’ Hoesen), Rusnak
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, Payne

Opstelling Roda JC Kerkrade
Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Rutjes (91’ Blättler), Faik, Van Hyfte, Paulissen (70’ Van Son), Gyasi; Boakye (83’ Ngohbo)
Rest bank: Verbist, Monteyne, Griffiths, Biemans

Scores: geen