Aan de qua spelbeeld voor dit seizoen traditioneel verlopen uitwedstrijd bij Heracles Almelo heeft FC Groningen vanavond nul punten overgehouden. Op de zege van de Tukkers viel weinig af te dingen, aangezien ze, ondanks het feit dat ze een midweekse bekerwedstrijd tegen PSV in de benen hadden, meer de indruk wekten voor de overwinning te willen gaan, al had Erwin van de Looi vóór de wedstrijd aangegeven het verschil tussen FC Groningen-uit met thuis te willen verkleinen. Het slecht spelende FC Groningen kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door een doelpunt van Bryan Linssen, die een jammerlijke blunder van Vujicevic afstrafte, maar een minuut later stond het door dramatisch verdedigen alweer gelijk.

Reactie Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd
Reactie John Stegeman na afloop van de wedstrijd
Sfeerreportage

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Aan het doelpunt ging balverlies van de in de basis debuterende Juninho Bacuna vooraf. Bacuna startte goed maar viel ver terug en leidde in de slotminuut met balverlies ook al de 2-1 voor Heracles in. Dat doelpunt viel uit een vrije trap die er in onze ogen geen was (de verder matig spelende Etiënne Reijnen leek geen overtreding te maken, maar kreeg van Makkelie zelfs geel). Kennelijk was de technische staf voor een punt naar Almelo gekomen, want pas na de voorsprong van Heracles, dus pas in blessuretijd, werd Danny Hoesen in de ploeg gebracht. Hoesen zag nog een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden, waarna de vanuit Gronings oogpunt bezien frustrerende pot erop zat.

Oussama Idrissi maakte vanavond zijn debuut; hij loste in de 70e minuut de andermaal hopeloos falende Jarchinio Antoinia af. Idrissi speelde zeker niet onverdienstelijk maar had zich onsterfelijk kunnen maken als hij vier minuten na te zijn ingebracht een dot van een kans benut zou hebben. Waarom Antonia niet al veel eerder uit zijn lijden werd verlost zal overigens wel nimmer worden opgehelderd.

Het duel moet net als de vorige uitwedstrijd van Roda JC voor de neutrale toeschouwer niet om aan te gluren geweest zijn, al was de tweede helft nog wel een stuk aantrekkelijker (maar niet beter) dan de eerste. FC Groningen verdedigde andermaal slecht, de ploeg speelde angstig en had maar weinig aanvallende dreiging. Het toespelen van een speler met dezelfde kleur was vaak een brug te ver, en het mag een wonder heten dat FC Groningen bij winst als vierde de winterstop zou zijn ingegaan. Er is eigenlijk geen lijn in het spel te ontdekken, maar kennelijk volstaat het belabberde niveau van de Eredivisie om desondanks bovenin mee te kunnen draaien. Over de grens is de laatste twee seizoenen tegen Aberdeen, Olympique Marseille, Braga en Slovan Liberec echter gebleken dat het Nederlandse voetbal ver is afgegleden. Acht Europese wedstrijden voor de FC, nul zeges...

Of captain Michael de Leeuw vanavond zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen heeft gespeeld zal tijdens de winterstop ongetwijfeld blijken.

Statistieken van clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Bacuna (91’ Hoesen), Rusnak, Tibbling; Antonia (70’ Idrissi), De Leeuw, Linssen.
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Payne, Bijl, Drost.

Opstelling Heracles Almelo
Castro; Droste, Bosz, Vujicevic (46’ Heerkes), Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (92’ Gosens); Tannane, Gladon, Darri.
Rest bank: Fij, Navratil, Weghorst, Van Ooijen, Garcia.

Scores: 39’ Linssen (onderschepping) 0-1, 41’ Gladon (Tannane) 1-1; 90’ Bosz (vrije trap) 2-1

Scheidsrechter: Makkelie
Overige officials: Diks, Steegstra, Van Herk
Gele kaarten: 53’ Bosz (overtreding op De Leeuw), 79’ Tannane, 87’ Fledderus en Hateboer, 89’ Reijnen