Was het de mededeling van Erwin van de Looi dat hij na dit seizoen vertrekt, waardoor alle spelers zich voor de nieuwe trainer willen bewijzen, zoals Rasmus Lindgren na de wedstrijd grijnzend opmerkte? Was het het vertrek van Johan Kappelhof, waardoor het positioneel beter stond en er meer drive naar voren was? Hoe dan ook, een bij vlagen weergaloos spelend FC Groningen heeft vanavond volkomen verdiend met 3-1 van PEC Zwolle gewonnen, na een heerlijk duel, en is na één week absentie teruggekeerd in het linker rijtje. Wat hadden spelers en supporters DIT nodig!

Grootste pluspunt: de manier waarop de wedstrijd werd ingegaan. Zó willen supporters hun club zien spelen!

Interview 1 met Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd
Interview 2 met Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd
Interview met Ron Jans na afloop van de wedstrijd
Interview met Danny Hoesen na afloop van de wedstrijd

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Er werden aanvallen en combinaties op de mat gelegd zoals we in geen weken hadden gezien. Zo doorgaan!!

Punt van zorg: Alexander Sørloth blesseerde zich bij het eerste doelpunt van FC Groningen (sinds zijn aantreden het tweede doelpunt van de Noor bij twee schoten op doel, wat een moyenne!) dermate ernstig dat hij zich door de later eveneens scorende Danny Hoesen moest laten vervangen. Dick Lukkien gaf in de rust aan dat het er niet goed uitzag en dat voor een handbreuk gevreesd moet worden.

Kort wedstrijdverslag
FC Groningen kwam al in de 18e minuut op voorsprong door een kopbal van Alexander Sørloth, waarbij de vanavond prima leidende arbiter Higler goed had gezien dat de Noor de blunderende doelman Van der Hart niet had gehinderd. De assist kwam van Bryan Linssen, die een imponerend gedreven wedstrijd op de mat legde, net als Hans Hateboer, één van de uitblinkers aan de kant van de Trots van het Noorden.

In het vervolg legde de FC prachtige aanvallen op de mat en speelde het in een hoog tempo; de fans zaten op het puntje van de stoel. De bezoekers verzuimden echter de 0-2 en de 0-3 te maken, en aangezien PEC Zwolle gevaarlijke tegenstoten plaatste (Sergio Padt redde een aantal malen met uitstekende, katachtige ingrepen) was dit een groot risico. In de 56e minuut kwam deze ruimhartigheid de FC duur te staan, toen de veel te vrij gelaten Thomas Lam raak kon koppen.

Daar waar de koppen van de Groningers in het verleden bij tegenslagen nog wel eens gingen hangen, daar gebeurde dit vanavond niet. Nog geen tien minuten later schoot Michael de Leeuw de 1-2 op de borden, na een gave aanval via Simon Tibbling (enorm op dreef vanavond), Hans Hateboer (idem) en Danny Hoesen (prachtige assist). Danny Hoesen besliste het duel in de 77e minuut, toen hij een assist van coming star Oussama Idrissi (wat een heerlijke speler!) hard tegen de touwen schoot. Vijf minuten eerder had Hoesen een nog veel grotere kans, maar schoot toen jammerlijk naast.

Het uitvak kon uit z'n dak en deed dat ook - iedereen wist dat de overwinning in de buutse zat. Het nagenieten kan beginnen!

Statistieken clubsite FC Groningen:

Padt; Kappelhof Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne; Maduro, Tibbling, De Leeuw (83’ Bacuna); Linssen (70’ Idrissi), Sørloth (23’ Hoesen), Drost.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Veendorp, De Vos.

Opstelling PEC Zwolle
Van der Hart, Marcellis (58’ Becker), Lam (84’ Schenkeveld), Bouy, Van Polen, Ehizibue, Brama (72’ Dekker), Marinus, Menig, Nijland, Veldwijk.

Scores: 17' Sørloth (Linssen) 1-0, 56’ Lam (Brama) 1-1, 62’ De Leeuw (62’ Hoesen), 77’ Hoesen (Idrissi) 1-3.

Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Bexkens, Sanders en Oostrom
Gele kaarten: 18’ Lam, 90’ Dekker

Fotoreportage PEC Zwolle - FC Groningen van Wouter Pauwels: