FC Groningen is vanavond in eigen huis tegen een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen PSV aangelopen. Met de instelling van de spelers was minder mis dan vorige week in Enschede, toen de equipe van Erwin van de Looi er domweg geen zin in leek te hebben, maar aan overtuiging en zelfvertrouwen leek het vandaag des te meer te schorten. FC Groningen speelde alsof het niet wist met welk strijdplan PSV aangepakt diende te worden. De Groningers kwamen na een vroege achterstand (de ongedekte Willems scoorde met een van richting veranderd schot) nimmer meer in de wedstrijd en incasseerden na rust nog twee knullige tegentreffers, waarbij andermaal niet sterk werd verdedigd. Of het tactisch en toch ook qua wil om te winnen onder de maat spelen zondag onderwerp van gesprek zal zijn tijdens de zojuist door Erwin van de Looi ingetrokken vrije dag is niet bekend.

Zorgelijk is en blijft de aanvallende stootkracht. In de 28e minuut had FC Groningen een grote kans kunnen hebben als Lorenzo Burnet in het strafschopgebied zuiverder afgespeeld zou hebben en Hans Hateboer had in de 50e minuut een schot op doel, maar veel meer (potentieel) gevaar richting het doel van Jeroen Zoet viel er niet te noteren. PSV was op alle fronten beter dan de ondanks het verre van hoge tempo steeds uitgebluster werkende thuisploeg; de supporters waren de grote verliezers want er viel vanavond andermaal weinig te beleven in de Euroborg. Het gevoel van een teleurstellend seizoen blijft onverminderd van kracht.

Statistieken clubsite FC Groningen

Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet (61’ Larsen); Bacuna, Tibbling, Maduro; Linssen (76’ Rusnak), Sørloth, Idrissi (61’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, De Leeuw, Hoesen, Drost.

Opstelling PSV
Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems; Pröpper, Guardado, Van Ginkel, Narsingh (79’ Lestienne), De Jong, Locadia.
Rest bank: Pasveer, Isimat-Mirin, Pereiro, Schaars, Brenet, Hendrix.

Scores: 7’ Willems (Van Ginkel) 0-1; 51’ Pröpper (Locadia) 0-2, 88’ Locadia (Lestienne) 0-3.

Scheidsrechter: Van Boekel
Overige officials: Siebert, Jansen, Pérez