Wie gedacht had dat FC Groningen het dieptepunt had bereikt en niet verder kon zinken, die heeft zich vanmiddag jammerlijk vergist. Een in een onbegrijpelijke fantasieopstelling spelende thuisploeg wekte vanaf minuut één een onsamenhangende en zonder vertrouwen over het veld zwalkende indruk tegen een eveneens onthutsend slecht Vitesse. De wedstrijd kende amper hoogtepunten en leek op een bloedeloze 0-0 uit te draaien, maar invaller Abel Tamata stak daar een stokje voor door met een ongekende blunder de 0-1 in te leiden. Even later werd FC Groningen vakkundig uitgecounterd, met de 0-2 als gevolg, en Etiënne Reijnen ging bij de 0-3 op hopeloze wijze in de fout.

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

De wedstrijd kende in de eerste helft nog een paar lichtpuntjes, toen Lorenzo Burnet twee maal hard voorlangs het doel schoot, maar verder was het voornamelijk tenenkrommend slecht wat de toeschouwers kregen voorgeschoteld. Ook het wisselbeleid was andermaal om te huilen. De grootste dissonanten, Juninho Bacuna en Jesper Drost, mochten tot het einde op het veld blijven staan, en Simon Tibbling werd dit keer als rechtsbuiten uitgetest - kom er maar op.

Onze slotconclusie blijft recht overeind staan - Erwin van de Looi krijgt dit niet meer aan de praat. Wil Hans Nijland de slinkende kansen om van dit seizoen nog iets te maken intact houden, da is hij eens te meer aan zet. Of roept hij in een nieuwsbrief slechts op om de ruggen weer eens te rechten? Dan ligt een aanscherping van het clubrecord uit het seizoen 1973-1974 - zeven competitienederlagen op rij - voor het grijpen, met alle forse financiële consequenties van dien. Waar eindigt de malaise? Clubleiding, doe iets!

Statistieken clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet (63' Tamata); Bacuna, Rusnak (63' Idrissi), Maduro (75' Hoesen); Tibbling, De Leeuw, Drost.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Sorloth, Mahi.

Opstelling Vitesse
Room, Diks, Kashia, Van der Werff, Kosuke; Baker, Yeini, Nakamba, Rashica, Brown, Oliinyk.
Rest bank: Houwen, Kruiswijk, Ibarra, Zhang.

Scores: 73' Solanke (-) 0-1, 78' Qazaishvili (Rashica) 0-2, 85' Solanke (Kashia) 0-3.

Scheidsrechter: Jansen
Overige officials: Langkamp, Van Zuilen en Mulder
Gele kaarten: 30' Tibbling, 45' Oliinyk, 54' Van der Werff, 72' Kosuke

Fotoreportage FC Groningen - Vitesse van Wouter Pauwels: