Arbiter Bas Nijhuis leek in de 30e minuut bevangen door een onvervalste aanval van stekeblindheid toen hij Michael de Leeuw na een onderonsje met de bloedzuigende Tom Beugelsdijk met een rode kaart wegstuurde. Kennelijk was Nijhuis' gezichtsvermogen ten gevolge van een overmatig bezoek aan zonnebankcentra dermate aangetast dat hij niet zag, of niet wilde zien, dat Tom Beugelsdijk seconden daarvoor De Leeuw bewust een knietje in het gezicht gaf, maar al met al had de wedstrijd gerust met 11 tegen 11 voortgezet kunnen worden - zoveel was er niet aan de hand.

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Het tiental overgebleven Groningers knokte vervolgens voor elke grasspriet, kwam in de 76e minuut zelfs op voorsprong door een geniale vrije trap die Rasmus Lindgren vanaf 30 meter in het kruis joeg, waarna de bezoekers in het vervolg werkelijk alles gaven en zich met een alles of niets mentaliteit die we in maanden niet hebben gezien de winst over de streep trokken, mede door formidabel keeperswerk van de vanmiddag onoverwinnelijke Sergio Padt.

Het collectief strijdend FC Groningen verdient een groot compliment. Dat het er voetballend andermaal niet uitzag deed er vandaag niet toe; het feit dat Mike Havenaar vanmiddag van de gasten genereus een vrije rol kreeg en keer op keer ongehinderd kon inkoppen zien we maar even door de vingers. Het was de vorige uitwedstrijd in Den haag niet anders - kennelijk vindt de staf het niet nodig een mannetje op de boomlange spits zetten.

Met de bezieling van de laatste 60 minuten (plus vijf zinderend spannende minuten blessuretijd) moet het mogelijk zijn her en der nog een wedstrijd te winnen, van cruciaal belang met het oog op de verdeling van de TV-gelden.

Vandaag houden we ons vast aan de tentoongespreide vechtlust - iets wat je vaker ziet als een ploeg onrechtmatig gedecimeerd wordt. We zaten eindelijk eens weer op het puntje van onze stoel; de gebalde vuist die we na het laatste fluitsignaal konden tonen was veel te lang niet te zien geweest. Kortom - het was eindelijk weer eens genieten. Niet door de zegge en schrijve twee schoten op doel, maar door de wil om te winnen die er was. Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn, maar dat is het dit seizoen helaas al lang niet meer. Dat de FC eindelijk weer eens knokte geeft de burger weer moed!

De eerste van het TV-scherm afkomstige foto's:

Statistieken ADO Den Haag - FC Groningen van clubsite FC Groningen:

Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet (74' Tamata); Maduro, Drost, Tibbling; Bacuna (58' Sorloth), De Leeuw (30' rood), Rusnak (85' Payne).
Rest bank: Van der Vlag, De Vos, Idrissi, Hoesen.

Opstelling ADO Den Haag
Hansen; Ebuehi (77' Van der Heijden), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Jansen (c; 80' Malone), Derijck (46' Marengo), Bakker; Schaken, Havenaar, Duplan.
Rest bank: Zwinkels, Kristensen, Ebecilio, Zuiverloon.

Score: 76' Lindgren (vrije trap) 0-1.

Scheidsrechter: Nijhuis
Overige officials: Van de Ven, Schaap en Dieperink
Rode kaart: 30' De Leeuw (kopstoot)
Gele kaarten: 61' Burnet (tijdrekken), 84' Padt (slokje drinken), 89' Sorloth (spelbederf)