FC Groningen is voor de derde maal op rij ongeslagen gebleven. Op de zeges bij ADO Den haag en thuis tegen De Graafschap volgde vanavond een meer dan verdienstelijk gelijkspel bij Feyenoord. Na afloop van de wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op de borden, na een 0-1 ruststand (doelpunt Michael de Leeuw), en het door de Trots van het Noorden behaalde punt was absoluut verdiend.

Interview met Erwin van de Looi na afloop van de wedstrijd
Interview met Giovanni van Bronckhorst na afloop van de wedstrijd
Interview met Michael de Leeuw na afloop van de wedstrijd
Interview met Michiel Kramer na afloop van de wedstrijd

Aan het verslag hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Als de vanavond prima spelende Jesper Drost en invaller Alexander Sørloth in de slotfase iets beter met hun dotten van kansen waren omgesprongen, dan had FC Groningen de volle buit zelfs meegenomen naar Stad. Uitblinker aan de kant van FC Groningen: Oussama Idrissi, die met zijn goede spel andermaal het ongelijk van zijn voormalige Rotterdamse werkgever bewees.

Lachwekkend was het ridicule gedrag van Feyenoord-aanvaller Kramer in de slotfase. De (niet voor het eerst) Letschert-achtig gestoord overkomende knaap greep eerst Reijnen en daarna Lindgren bij de keel, maar kreeg hiervoor van arbiter Higler slechts geel. Heel bijzonder.

Door het gelijkspel is FC Groningen nog altijd in de race voor een plek in de play-offs om Europees voetbal. Het zal daartoe PEC Zwolle en N.E.C. op de ranglijst moeten passeren.

Volgende wedstrijd: a.s. dinsdagavond, FC Groningen - Roda JC, aanvang 18:30 uur. KNVB, bedankt voor dit bespottelijke tijdstip.

Statistieken clubsite FC Groningen:

Padt, Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet, Maduro, Drost, Tibbling, Idrissi (88’ Hoesen), De Leeuw (55’ Sorloth), Rusnak (75’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, De Vos.

Opstelling Feyenoord
Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Nelom, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Toornstra (61’ Basacikoglu), Kramer, Elia.
Rest bank: Hansson, Vejinovic, Van der Heijden, Tapia, Nieuwkoop, Gustafson.

Scores: 24’ De Leeuw (Idrissi) 0-1; 65’ Vilhena (Karsdorp) 1-1.

Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Siebert, Bluemink en Blank
Gele kaarten: 27’ Hateboer, 31’ Botteghin, 94’ Kramer

Fotoreportage Feyenoord - FC Groningen van Wouter Pauwels: