Voetbal verbroedert - het bewijs werd vanmiddag andermaal geleverd. De supporters van FC Groningen vierden na afloop van de met 2-1 tegen Heracles gewonnen wedstrijd feest: de overwinning, die door twee doelpunten van de na dit seizoen tot onze grote spijt afscheid nemende Rasmus Lindgren tot stand kwam, zorgde ervoor dat de Groningers zich met een zevende plaats verzekerd weten van de play-offs voor Europees voetbal. Maar de miraculeuze wijze waarop ajax naast het landskampioenschap wist te grijpen zorgde voor euforie in heel Nederland, de Euroborg incluis. Een zondag om nooit te vergeten!

Aan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Voor FC Groningen gaat het seizoen nog even door, te beginnen a.s. donderdag 12 mei om 18:30 uur, als in de Euroborg opnieuw tegen Heracles Almelo afgetrapt zal worden. De return vindt zondag 15 mei a.s. in Almelo plaats. Mocht PEC Zwolle er in de andere halve finale in slagen met FC Utrecht af te rekenen, en mocht de Trots van het Noorden over twee wedstrijden de meerdere zijn van de Heracliden (die dan weer over Fledderus, Zomer en Weghorst kunnen beschikken), dan heeft FC Groningen in de play-off finale thuisvoordeel, aangezien het hoger dan de opponent uit Zwolle is geëindigd. Het kan dan op zondag 22 mei a.s. in een dan ongetwijfeld kolkende Groene Hel afrekenen met de equipe van Ron Jans. de heenwedstrijd wordt in dat geval op donderdag 19 mei in Zwolle gespeeld.

Gaan FC Groningen en FC Utrecht door, dan speelt FC Groningen op donderdag 19 mei a.s. eerst thuis, om op zondag de 22e voor de apotheose naar de Domstad af te reizen.

Maar eerst mogen we nagenieten, en hoe. Heel even echter maar, want de focus moet snel opnieuw op Heracles gelegd worden!

Fotoreportage FC Groningen - Heracles Almelo van Wouter Pauwels: