Tadic scoort bij zijn debuut twee keer voor FC Groningen

Dusan Tadic heeft zijn eerste doelpunten in dienst van FC Groningen gemaakt. In het eerste oefenduel onder leiding van trainer Pieter Huistra was een combinatieteam van 7 ploegen (KRC, Usquert, Noordpool UFC, Warffum, ZEC, De Heracliden en Corenos) uit de regio Eemsmond de tegenstander in Uithuizermeeden. FC Groningen won de wedstrijd met 9-0. Bij rust stond het al 7-0. Naast Dusan Tadic wisten ook Nicklas Pedersen en Leandro Bacuna twee keer het net te vinden, Maikel Kieftenbeld scoorde het laatste doelpunt voor de rust. Naast zijn eigen twee treffers, bereidde Tadic ook nog eens drie treffers voor.

In de tweede helft speelden alle wisselspelers en zakte het niveau. Alleen Danny Menting en Tim Keurntjes scoorden nog voor de Trots van het Noorden. Aanstaande donderdag, 8 juli, speelt FC Groningen de volgende oefenwedstrijd. In Hoogeveen is HZVV de tegenstander. De aftrap is om 19.30 uur.

Door andere verplichtingen konden wij deze keer als redactie van FCG Online helaas niet zelf bij de wedstrijd tegen het regioteam RWE aanwezig zijn. Hierdoor is ons verslag niet zo uitgebreid als wij dat anders doen. We zullen proberen dit donderdag weer goed te maken met een spetterend verslag van de wedstrijd in Hoogeveen.

FC Groningen meldde nog het volgende over een aantal afwezigen:

"Bij FC Groningen ontbraken naar de geblesseerde doelmannen Luciano da Silva en Brian van Loo ook nog Petter Andersson, Danny Holla, Jeffrey Rijsdijk en Kelvin Bossman. Fredrik Stenman was ziek en Oluwafemi Ajilore woont in Nigeria de bruiloft van zijn broer bij. Andreas Granqvist sluit maandag aan bij de eerste selectie en WK-gangers Thomas Enevoldsen en Tim Matavz keren over ruim twee weken terug van een verlate vakantie."

De tegenstander van de FC was achterf tevreden dat de score tot 0-9 beperkt was gebleven. Na het 0-13 debakel van vorig jaar was de doelstelling zaterdag nl. om de score onder de tien te houden, zo lezen we op Eemsmondvoetbal: "Vorig jaar moest het team 13 treffers incasseren, dit keer bleef de teller steken op 9. Hiermee werd voldaan aan de doelstelling van het team, dit jaar onder leiding van hoofdcoach Peter Brekhof, geassisteerd door Heiko v.d. Berg."

(foto: Leandro Bacuna -  RTV Noord / Jane Wessels, www.actafotografie.nl)

Eerste helft: Nienhuis, Hiariej, Ivens, Lachman, Jansen, Kieftenbeld, Van de Laak, Sparv, Bacuna, Tadic, Pedersen.
Tweede helft: Bakker, Kunst, Veldmate, Luis Pedro, Wagenaar, Werkman, Metaj, Post, Garcia, Keurntjes, Menting.

Opstelling RWE Eemsmond
Buikema, Bos, Kluin, Klaassen, Griede, Klip, De Jong, Streppel, Ronny Bakker, Wijpkema, Zuidema. Invallers: Benthem, Koolhof, Linstra, Rieninga, Ritsema, Hemmes, Bos, Mark Bakker.

Scores: 4’ Bacuna 0-1, 8’ Tadic 0-2, 15’ Pedersen 0-3, 19’ Kieftenbeld 0-4, 31’ Pedersen 0-5, 32’ Bacuna 0-6, 40’ Tadic 0-7; 51’ Menting 0-8, 53’ Keurntjes 0-9.

Scheidsrechter: Winter
Grensrechters: Van Komen en Rijploeg