FC Groningen verslaat FC Volendam: 2-1

FCG Online is nog altijd met vakantie, vandaar dat de berichtgeving van onze kant wat summierder is dan te doen gebruikelijk. Edoch, met dongles en campingkrukjes doen we wat we kunnen. Vanavond heeft FC Groningen in de eerste van twee oefenwedstrijden waarin trainer Pieter Huistra niet meer alle fitte spelers wil laten spelen maar de basisspelers langer op elkaar wil laten inspelen, met 2-1 gewonnen van FC Volendam uit de Jupiler League. Vóór rust scoorde Andreas Granqvist uit een strafschop; na rust scoorde Nicklas Pedersen waarna Maikel van der Werff vlak voor tijd de eindstand op 2-1 bepaalde.

FC Groningen startte vanavond op Sportpark Aduard, domein van de VV Aduard 2000, in de volgende opstelling:

pedersen

tadic - bacuna - enevoldsen

sparv - kieftenbeld

metaj - granqvist - ivens - hiariej

luciano

Normaal gesproken zal Fredrik Stenman als linksback opdraven, maar wij vermoeden dan een blessure ten grondslag lag aan zijn uitvallen in de met 1-2 verloren oefenwedstrijd tegen Veendam. De FC had in de aanloop naar de wedstrijd van vanavond gemeld dat de Zweed uit voorzorg aan de kant werd gehouden, maar wij houden het op een blessure. Verder is ook Femi geblesseerd. Op zijn plaats speelde nu Maikel Kiefenbeld, maar wij denken dat hij op de bank zal beginnen als Hiariej, Sparv en Femi fit zijn.

Interessant is de constatering dat niet García maar Bacuna op tien begon. Duidt dit nu al op het naar tweede plan verwijzen van García door Pieter Huistra, in navolging van alle voorgaande trainers die tot nu toe met García hebben moeten werken? Voor deze conclusie is het nu nog wat vroeg.

Gaandeweg de wedstrijd werden de volgende wissels doorgevoerd (met dank aan de Relledrink-Twitterpagina):

Leandro Bacuna --> Koen van de Laak

Nicklas Pedersen --> Tim Matavz

Thomas Enevoldsen --> Gonzalo García

Tim Sparv --> Michael Jansen

Nogmaals, wij  hebben de wedstrijd niet gezien. Veel meer dan de uitslag interesseert ons de kwaliteit van het spel van de FC. Hierover kunnen we op dit moment weinig zeggen.

Wedstrijdverslagje site RTV Noord:

In een matige eerste helft kwam FC Groningen met 1-0 voor via een strafschop van Andreas Granqvist. Hij werd daarvoor zelf onderuit getrokken bij een corner. Na ruim een kwartier spelen in een betere tweede helft scoorde Nicklas Pedersen de 2-0 na een voorzet van Dusan Tadic.

Ongeveer drie minuten voor tijd maakte Maikel van der Werff er via een prachtige vrije trap in de kruising 2-1 van. In de laatste minuut kreeg Marijn Sterk van Volendam nog een rode kaart na een overtreding op Jonas Ivens.

Statistieken site FC Groningen:

Luciano; Hiariej, Ivens, Granqvist, Metaj; Kieftenbeld, Bacuna (46’ Van de Laak), Sparv (78’ Jansen); Enevoldsen (68’ Garcia), Pedersen (68’ Matavz), Tadic.

Scoreverloop: 33’ Granqvist (strafschop) 1-0; 62’ Pedersen (Tadic) 2-0, 87’ Van der Werff (vrije trap) 2-1.

Scheidsrechter: Kamphuis
Rode kaart: 90’ Schilder (2x geel)

Volgens de site van FC Volendam (dat kopt met "FC Groningen komt gemakkelijk aan de winst op Volendam") was het een onterechte nederlaag voor de palingdorpelingen. Wij citeren:

Voor het eerst in deze oefenserie liep FC Volendam tegen een nederlaag op. Een onterechte nederlaag. De hele wedstrijd voetbalde Volendam naar hartelust mee, maar mocht in de eerste helft al proeven hoe het er straks aan toe zal gaan. Zonder enige aanleiding legde scheidsrechter Kamphuis de bal op de stip. Granquist wist er wel raad mee en zette Groningen op 1-0. Volendam zette er in het vervolg van de wedstrijd een aantal heel aardige kansen tegenover, maar Murat Onal, Jack Tuijp en later ook Kees Tol waren te gehaast om het karwei in evenwicht te brengen.

Na precies een uur werd het door Pedersen 2-0, maar nog altijd gaf Volendam veel tegengas. Dat betaalde zich pas in de slotfase uit, toen Maikel van der Werff de bal van dertig meter in het Groningse doel joeg. Een minuut later liep Marijn Sterk tegen zijn tweede gele kaart op, waardoor de slotminuut een ondertalsituatie ontstond.

FC Volendam startte als volgt: Robbin Ruiter, Edwin Soenarto (Maikel van der Werff), Henny Schilder, Barry Opdam, Marijn Sterk, Murat Onal (Thijs Sluijter), Laszlo Zsidai, Paul de Lange (Koen Stam), Roy Bakkenes (Melvin Platje), Michiel Kramer (Kees Tol), Jack Tuijp (Nick Tol)

Voor vanavond sluiten wij af en zeggen: in elk geval tot zaterdag, gans FCG Online is er bij in Oberhausen bij de laatste, op voorhand legendarische oefenwedstrijd van de Trots van het Noorden. U toch ook? Wees erbij: we gaan Europa in!

fanatieke fans van SC Rot-Weiß Oberhausen