FC Groningen te gast bij Roda JC: Leandro Bacuna neemt plek in van Gonzalo Garcia; ruststand: 1-0

In aanlop naar de wedstrijd van vanavond tegen Roda JC, viel het volgende uit de mond van trainer Pieter Huistra op te tekenen: "Tot dusver hebben we wisselend gepresteerd in duels op vreemde bodem. We hebben een paar gewonnen, een paar goed gespeeld, punten gesprokkeld, maar ook wedstrijden weggegeven. Wij zullen dus goed geconcentreerd moeten blijven en nu in een uitwedstrijd eens een uitschieter omhoog maken.” De volgende elf spelers zullen, desnoods met het mes tussen de tanden, moeten strijden om de drie belangrijke punten mee te nemen naar het Hoge Noorden:

Luciano - Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman - Hiariej, Sparv - Van de Laak, Bacuna, Tadic - Matavz; op de bank zitten Andersson, Holla, Femi, Enevoldsen, Veldmate, Lachman en Van Loo.

De stewards van Roda maakten zich weer als vanouds belachelijk door de gasten (!) uit Groningen eerst een hele tijd achter het hek te laten wachten. Vervolgens werd iedereen uitgebreid gefoullierd. Drie pennen in een jaszak zijn in Kerkrade niet toegestaan: twee moesten er ingeleverd worden en kunnen na de wedstrijd weer opgehaald worden... Kortom: deze praktijken moeten natuurlijk afgestraft worden! De drie punten moeten meegenomen worden naar Groningen!

Helaas staat het na een teleurstellende eerste helft 1-0 voor Roda JC. Groningen speelt veel te angstig en slordig. Roda heeft vanaf minuut één het initiatief genomen en heeft vlak voor rust verdiend de leiding genomen. Het doelpunt in de 40ste minuut werd gescoord door Sutchum Djoum.